G7 nu va recunoaşte "ocupaţia" Crimeei de către Rusia

A.P.
Miscellanea / 18 martie 2021

G7 nu va recunoaşte "ocupaţia" Crimeei de către Rusia

Grupul Celor Şapte (G7) nu va recunoaşte "tentativele Rusiei vizând legitimarea ocupaţiei" Peninsulei ucrainene Crimeea, anunţă grupul joi, într-un comunicat, în contextul unor tensiuni sporite cu Moscova, relatează AFP, citat de News.ro.

"Denunţăm fără echivoc ocupaţia temporară a Republicii autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Rusia", dau asigurări Grupul Celor Şapte (G7) cele mai bogate ţăări din lume, la aproape şapte ani de la izbucnirea Războiului din Ucraina.

"Nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte tentativele Rusiei vizând legitimarea acestei ocupaţii", subliniază Cei Şapte.

G7 îl susţine prin această declaraţie pe preşedintele american Joe Biden, care sublinia în februarie că nu va accepta "niciodată" anexarea de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea.

Joe Biden l-a catalogat miercuri, într-un semnal al voinţei noii administraţii ameriane de a se opune mai ferm Rusiei, pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un "criminal", provocând furia Moscovei.

Războiul civil între combatanţi separatişti proruşi şi trupe ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014, când Rusia a anexat Crimeea şi când forţe proruse din estul Ucraine au ridicat armele împotriva Kievului.

"La şapte ani după anexarea ilegitimă a Republicii autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Rusia, noi ne rafirmăm sprijinul de nezdruncinat şi ataşamentul faţă de independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în frontierele recunoscute internaţional", insistă miniştrii de Externe ai statelor membre G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statee Unite şi Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă.

"Făcând uz de forţă împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei, Rusia a încălcat în mod deschis dreptul internaţional şi aceste principii", denunţă ei.

Semnatarii acestei declaraţii se opun "ferm unei continuări a destabilizării Ucranei de către Rusia şi mai ales a acţiunilor pe care aceasta le întreprnde în anumite zone ale regiunilor Doneţk şi Lugansk, în dispreţul angajamentelor pe care şi le-a asumat în cadrul acordurilor de la Minsk".

"Pacea presupune implementarea totală a acordurilor de Minsk. Rusia este parte a conflictului din Ucraina de est şi nu mediatoare în acest conflict", denunţă ei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cocoseii din EU si vulturii din America uita programat ca regiunea Crimeea a apartinut in mod istoric Rusiei si a fost cadorisita administrativ Ucrainei de catre Hrusciov ,din considerente de optimizare a dezvoltarii ei .La destramarea gigantului URSS -- pupai--ar picioarele lui Gorby - nu s-a pus problema restituirii Crimeii pentru ca s-a lasat de inteles ca toate statele defunctului colos vor ramane sub mantia Maicii Rusia . Occidentul ,si in special americanii ,nu a rezistat ispitei de a extrage de sub influenta Rusiei halci cat mai mari din fostul imperiu si cea mai tentanta captura este Ucraina in intregul ei asa ca rusii au spus probabil - vreti Ucraina , luati-o dar in aceste conditii ne luam Crimeea inapoi . Chestia cred caseamana cu relatiile dintre SUA si Mexic din a doua jumatate a sec 19 si inceputul sec 20 .

    1. La Donetk ce cauta?In Transnistria ce cauta? Stai cuminte si numai tine parte unor jegosi ,care au omorat si omoara oameni nevinovati!

      Căți ani bre, îti place Urss ești liber să te duci la moș Putin care este pe val acum dar dacă se shimbă valul vai de .oițele lui dacă nu va găsi un bufon ca Medvedev, acum cei care f ceea ce f de frica acestui kgbist arogant care se crede Petru cel mare

    Crimeea a fost a hoardei de aur , n-avea nimic in comun cu Ucraina, este locuita de urmasii mongolilor si este posibil sa piarde si estul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb