GABRIELA FIREA: ''Blocul în care funcţionează Club A intră în consolidare''

G.U.
Miscellanea / 20 iulie 2020

''Blocul în care funcţionează Club A intră în consolidare''

Blocul în care funcţionează Club A, club studenţesc înfiinţat în 1969, unde s-au lansat numeroase trupe rock şi underground, intră în consolidare, a anunţat, astăzi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, conform Agerpres.

"De Club A, se leagă tinereţea multora dintre noi. Din păcate, clădirea din Centrul Vechi este foarte afectată de vreme şi are nevoie de consolidare pentru a nu mai fi pericol public. Am început această lucrare mult-aşteptată!", a scris, pe Facebook, Firea, care a precizat că locatarii din blocul vechi de peste 85 de ani sunt relocaţi deja în apartamentele de necesitate, costurile fiind suportate de primărie.

Ea a adăugat că, din 1989 şi până acum 2 ani, s-au consolidat "doar" 20 de clădiri cu bulină în Bucureşti.

"Echipa mea, în doar 2 ani, a pus în siguranţă 200 de imobile, a consolidat 10 clădiri, 10 faţade şi se lucrează în alte zeci. Continuăm programul amplu de reducere a riscului seismic, început în anul 2016 la iniţiativa mea. Echipa de la Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a început deja relocarea tuturor proprietarilor din alte două imobile pericol public. Unul dintre ele este blocul din strada Blănari nr. 14, unde funcţionează celebrul Club A, dar şi Cafe Godot. Intră în consolidare după ce în ultimii ani i s-a schimbat încadrarea seismică de mai multe ori, unii considerând riscul seismic o joacă", a transmis primarul general.

Potrivit Gabrielei Firea, ultima expertiză din anul 2018 a confirmat că imobilul cu 40 de apartamente este pericol public, încadrat în clasa I de risc seismic. După procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie a lucrării realizată prin SICAP, contractul a fost semnat cu un antreprenor privat.

În paralel, au început procedurile de mutare a proprietarilor din strada Baltagului nr. 17, iar toate cele 12 familii vor locui în apartamente de necesitate pe toată durata lucrărilor de consolidare, a informat Firea.

Ea a mai precizat că Administraţia Risc Seismic a atribuit prin SICAP alte patru contracte pentru reproiectarea lucrărilor de consolidare pentru imobilele încadrate în clasa I de risc seismic: Bd. Carol I nr. 63, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34, Strada Batiştei nr. 5 şi Calea Victoriei nr. 101.

Conform primarului general, sunt în pregătire şi documentele pentru atribuirea contractelor de reproiectare în cazul clădirilor din Strada Boteanu nr. 3A+B şi Strada Franceză nr. 9. "Pentru aceste imobile au fost realizate şi proceduri de expropriere în cazul proprietarilor care au refuzat consolidarea", a explicat Firea.

"Au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare în cazul clădirilor din Strada Mihai Vodă nr. 13 şi Strada Sf. Vineri nr. 7. Se lucrează acum la documentaţia pentru achiziţia lucrărilor de proiectare", a indicat Gabriela Firea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb