GABRIELA FIREA: "Nu candidez la nicio funcţie în partid"

T.E.
Politică / 10 iunie 2019

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat, astăzi, pe liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, că l-a atacat "nedemn, cu minciuni" pe colegul de partid Paul Stănescu, ea afirmând că îi este "groază" că Oprişan face strategia politică a partidului.

"Mi-e groază. Dacă după elucubraţiile spuse în CEx trecut de către domnul Oprişan încă ne mai bazăm pe dumnealui să ne facă strategia politică a partidului, eu o să citesc partea din strategie care nu-i aparţine domnului Oprişan", a afirmat Firea, întrebată despre faptul că Marian Oprişan va elabora strategia politică a partidului.

Ea a spus că Oprişan l-a acuzat pe Paul Stănescu că nu ştie să scrie.

"Cu alte cuvinte, domnul Oprişan l-a acuzat pe domnul Stănescu că nu ştie să scrie. Să nu încep eu să vorbesc despre problemele gramaticale, că aici e domeniul meu. Haideţi să fim civilizaţi şi să ne păstrăm totuşi o limită. Nu este normal, după ce dumnealui l-a atacat pe Paul Stănescu pe grupul preşedinţilor de pe Whatsapp, dumnealui l-a atacat nedemn, cu nişte minciuni, că vrea să facă partidul mic, să-l dea domnului Ponta. Şi eu l-am apărat şi doamna Olguţa Vasilescu l-a apărat şi domnul Buzatu l-a apărat şi de supărare că am îndrăznit noi să facem apel la înţelepciune s-a răzbunat pe mine, venind cu tot felul de aberaţii", a adăugat Firea, la sediul PSD.

----

Actualizare Gabriela Firea: "Toate oraşele şi municipiile sunt într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar"

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat, astăazi, că toate oraşele şi municipiile sunt într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar şi că Guvernul României este vinovat.

"Este adevărat că suntem într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, dar toate municipiile şi oraşele sunt în această situaţie. Nu mor caii când vor câinii. Sunt convinsă că vom depăşi această perioadă de austeritate.Din deficitul de 1 miliard de lei pe care îl avem la Primăria Capitalei, jumătate din sumă am contractat-o printr-un împrumut de la Trezorerie şi sperăm ca miercuri să ne fie aprobat acest împrumut pentru a plăti o factură la gaze, iar cealaltă jumătate sunt convinsă că vom găsi soluţii şi în interiorul primăriei şi cu ajutorul Ministerului de Finanţe pentru a acoperi această sumă care nu ne-a fost repartizată, deşi este prevăzută în legea bugetului de stat. Noi nu cerem favoruri, nu cerem ceva în plus, după ce că procentul la acordat prin legea bugetului a fost mic, nici măcar acea sumă nu a venit", a declarat Firea.

Ea a continuat disputa începută duminică seara cu Traian Băsescu, afirmând: "Când era primar domnul Băsescu avea un buget de 200 de milioane de euro. (...) Îi aduc aminte Domnului Băsescu că din cauza lui avem de plătit acum 115 milioane de euro pentru că Înalta Curte a dat câştig de cauză domnului Costică Constanda şi domnul Băsescu este artizanul întregii întâmplări".

Gabriela Firea spune că situaţia este cauzată de Liviu Dragnea, cel care a condus de fapt Guvernul.

"Guvernul României, cel care a fost condus de facto de fostul preşedinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situaţia de la Primăria Capitalei, ci şi pentru situaţia de la sectoare pentru că lor le-au dat mulţi bani dar doar pe hârtie, nu au mai ajuns acei bani. Eu am spus şi colegilor mei, dacă erau solidari cu mine şi nu mă lăsau singură anul trecut în faţa fostului preşedinte al PSD să ne calce în picioare, probabil că toată situaţia s-ar fi îmbunătăţit", a susţinut Firea.

Ea a subliniat că şi în ţară va fi o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe pentru a elucida situaţia pentru că "în buget lucrurile arată roz, dar realitate lucrurile sunt dezastruoase şi nu doar pentru noi".

"Nu se respectă legea bugetului: ni s-a alocat o sumă mică, dar nici măcar aceea nu este transferată. (...) Ştim cu toţii care era situaţia, acum nu putem decât să reparăm. Dacă nici după această promisiune nu va fi respectat, ne gândim ce măsuri vor fi de luatŢ, a spus Gabriela Firea.

----

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, la sediul PSD că nu va candida la nicio funcţie la nivelul conducerii partidului la congresul care va avea loc la sfârşitul lunii.

"Nu vor fi scoase la concurs ca la multinaţională decât poziţia de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar - cele care sunt interimar. (...) Nu pot să particip la congres pentru că exact în acea perioadă eu am programată acea intervenţie chirurgicală. Teoretic, orice se poate reprograma, doar nu mă operez în străinătate, la un profesor mare care nu mă primeşte decât în ziua şi noaptea aceea. Mă operez în România, la Spitalul < < Cantacuzino > >, cu aceiaşi medici extraordinari cu care am fost şi în operaţia anterioară", a afirmat Firea.

Vicepreşedintele PSD a subliniat că nu se teme de competiţie.

"Nu mă tem de competiţie, dar trebuie să-ţi doreşti foarte mult un anumit lucru. Sunt mai multe aspecte pe care nu pot să le spun în faţa dumneavoastră, chiar nu mă forţaţi să spun anumite lucruri, pentru că nu ar fi corect, ele trebuie spuse în partid şi acolo să rămână. Şi aşa, ce citesc după şedinţe pe aşa-zisele site-uri şi surse mă îngrozesc şi mă întreb de multe ori dacă am participat la aceeaşi şedinţă. 5% este adevărat, dar până la 100% este mult", a mai afirmat Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asadar, de executia bugetara se ocupa tot Dragnea. Respect mare datoram acestui om. Nu stiu cum rezolva toate aceste probleme ale tarii in doar cele 24 de ore ale unei zile. Ne spune Firea, cea care urla ca are informatii cum ca tot Dragnea era implicat in 10 august (si se implineste un an de la acel moment), ca practic am putea inlocui tot guvernul cu doar un singur om. Ce pierdere pentru tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb