GABRIELA FIREA: "Nu primesc lecţii de la o firmă care ţine 5 persoane pe Kiseleff blocând sute de mii"

Mina Irina
Politică / 26 iulie 2016

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat, astăzi, la adresa celor nemulţumiţi că a interzis manifestările sportive pe bulevardul Kiseleff, afirmând că nu primeşte lecţii de la o firmă care "se încăpăţânează să ţină cinci persoane" pe această stradă "blocând sute de mii de oameni", potrivit unor surse din presă.

"Sunt un om care s-a educat, s-a format 20 de ani într-o familie de sportivi. Fostul meu soţ, Dumnezeu să-l odihnească, antrenor de atletism, profesor de sport, Răzvan Firea a pregătit talente în acest domeniu. Mama sa, Elena Firea, profesor, antrenor cunoscut de toată lumea sportivă. Fostul meu socru, Victor Firea - campion. Aşa că cred că nu trebuie să primesc lecţii de la o firmă privată care se încăpăţânează să ţină cinci persoane care să joace ceva pe Kiseleff blocând sute de mii de oameni care merg poate chiar la activităţi sportive", a spus Firea.

Ea a susţinut că organizatorii, dacă doresc să promoveze sportul, nu ar trebui să se prevaleze de un anumit spaţiu, ci să găsească soluţii.

"Am devenit o persoană «controversată» în Bucureşti din punct de vedere al susţinerii activităţii sportive pe bulevardul Kiseleff. (...) Când militezi pentru o activitate sportivă, găseşti soluţii pentru a desfăşura acea activitate şi nu te prevalezi doar de un spaţiu sau altul. Dacă, în schimb, în spatele activităţii sportive sunt interese comerciale, intrăm într-o altă zonă", a mai spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea a precizat că face aceste declaraţii pentru că are "un of" şi "au durut-o" acuzaţiile că nu ar susţine sportul, întrucât, a adăugat ea, l-a îndrăgit dintotdeauna şi a crescut într-o familie de sportivi.

În opinia sa, se poate face sport "în condiţii extraordinare" în parcuri, spaţii verzi, curţile şcolilor şi liceelor, dar şi în alte locuri.

"Le-am identificat şi le-am oferit acestui organizator, care consider că nu e interesat de sport pentru că ar fi preluat una dintre locaţiile oferite gratuit de către municipalitate. A dorit neapărat să aibă bannere cu sponsori pe bulevardul Kiseleff, ceea ce este o afacere care nu are legătură cu activitatea sportivă", a susţinut Firea.

Primarul Bucureştiului a adăugat că organizatorii evenimentului "mai mult de business decât sportiv" nu au respectat contractul semnat cu autorităţile locale şi că persoana sa este, de fapt, "ţinta unei campanii de presă plătită cu bani grei".

"Această societate comercială nu şi-a respectat termenii contractuali la care s-a angajat în ceea ce priveşte protocolul semnat cu Primăria Capitalei. În acest document (...) organizatorii s-au angajat să vină în acest spaţiu 5.000 de sportivi amatori într-un weekend care să facă sport pe Kiseleff. Nu au fost decât maximum câteva zeci de persoane. S-au angajat să pună la dispoziţie 500 de supraveghetori. Au fost câteva persoane din partea societăţii comerciale, nici nu s-a pus problema de 500. S-au angajat să nu se consume băuturi alcoolice. S-a băut bere. În contract se spune că minorii trebuie să fie însoţiţi de părinţi sau să aibă acordul scris al acestora. Nu s-a întâmplat acest lucru", a afirmat Gabriela Firea.

Ea a declarat că poate oferi organizatorului alte locuri tot centrale şi cu acces uşor la metrou şi la autobuz cu condiţia să existe respect, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb