GABRIELA FIREA: "Primarul general Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic"

S.B.
Politică / 6 iunie 2022

"Primarul general Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic"

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea afirmă, luni, într-o postare, că în loc să consolideze podurile şi pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din Bucureşti: marcaje rutiere, potrivit news.ro.

Ea îl critică pe primarul general Nicuşor Dan, despre care spune că "nu e în stare să construiască nimic şi preferă să arunce la sectoare marile lucrări de investiţii".

"Un primar gospodar face, acţionează, clădeşte pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic şi preferă să "arunce" la sectoare marile lucrări de investiţii. În loc să caute soluţii, Nicuşor Dan preferă să scape de proiecte esenţiale pentru Bucureşti. Nu e înţelepciune, ci fugă de răspundere! Cel mai bun exemplu este consolidarea Pasajului Unirii şi a planşeului de la Piaţa Unirii. Ambele proiecte erau în responsabilitatea primarului general Nicuşor Dan, cu expertize şi alte documente importante lăsate la îndemână în primărie de echipa Firea", spune Firea.

Ea precizează că "astăzi, se împlinesc 35 de ani de la inaugurarea Pasajului Unirii".

"Presa vremii nota faptul că pasajul s-a construit în doar 34 de zile. Întreaga lucrare a durat, însă, aproximativ 6 luni. Prima expertiză tehnică serioasă a fost făcută în mandatul meu. Starea pasajului era una periculoasă şi pregătisem toate documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare. Nicuşor Dan a găsit, însă, o altă soluţie pentru cele două lucrări complicate şi costisitoare: le-a "pasat" Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluţă pentru decizia de a accepta să realizeze cele doua lucrări de consolidare şi sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună", afirmă ea.

Potrivi Gabrielei Firea, "Nicuşor Dan face la fel şi cu alte proiecte".

"De exemplu, partea a doua a proiectului Nicolae Grigorescu - Vitan Bârzeşti. Am lăsat în Primăria Capitalei proiectul complet, iar Primarul general trebuia doar să dea ordin de începere. Nu a fost în stare, iar de modernizarea şoselei se va ocupa Primăria Sectorului 3. A încercat să predea Pasajul Doamna Ghica către Primăria Sectorului 2 şi lucrarea din Prelungirea Ghencea către Primăria Sectorului 6. Către Primăria Sectorul 1 a cedat deja exproprierea unor clădiri de patrimoniu. Aceste lucrări sunt responsabilitatea Primăriei Capitalei şi a Primarului General. În loc să consolideze podurile şi pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din Bucureşti: marcaje rutiere. Sigur că sunt foarte utile şi importante, dar pentru traficul bucureştean sunt o picătură într-un pahar cu apă. Administraţia Străzilor ar trebuie să aibă alte preocupări, mari, şi să se concentreze mai puţin pe lucruri mărunte şi contracte dubioase, aşa cum relatează presa", mai spune fostul primar.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Practica te omoară !!!

    Cei ce indragesc sportul saluta zburatacirea Gabrielei Szabo de la CSM Bucuresti ! Cea mai imbecila strategie , de pilda la handbal fete, din bani publici se platesc salarii scandaloase ptr jucatoare din strainatate in detrimentul junioarelor de perspectiva ce nu au nici o sansa de perspectiva ! RUSINE Szabo, degeaba ai fost ce ai fost canva...

    ei lasa ca ai "construit" tu revelioane si excursii pentru pensionari

    1. Astfel de comentatori încă n-au experimentat lipsa apei calde și a căldurii. Bucureștenii știu ce au de făcut.

      corect!

      DAR , CE MEMORIE SCURTA AI , TOVARASE FIREA !!! CAT AI FOST PRIMAR , AI AVUT O SINGURA SI MARE GRIJE : AI '''''' DONAT '''''' SUTE DE MILIOANE DE LEI , DIN BANII PRIMARIEI , PENTRU CATEDRALA NEAMULUI , SI PENTRU O GRAMADA DE BISERICI , MANASTIRI SI SCHITURI DIN ROMANIA , CU AFIRMATIILE , CA : NOI , SANTEM ORTODOXI , SI TREBUIE SA CONTRIBUIM LA CONSOLIDAREA RELIGIEI NOASTRE IN ACEASTA TARA !!!!!!!!!!!!!! BINE , BINE , DACA TOT ESTI ASA DE ''''''' CREDINCIOASA '''''' CU BANII ALTORA , FARA SA TE CONSULTI CU NIMENEA DIN CONSILIUL CAPITALEI , DE CE NU ESTI , SI NU AI FOST ATAT DE DARNICA , SI CU BANII TAI , SI AI LUI BARBATU-TAU , PE PROBLEMA ''''''' CREDINCIOSIEI '''''', CA SI MIE MI-AR FI FOARTE USOR , SA FIU GALANTON , PE BANII ALTORA , ADICA AI BUCURESTENILOR !!!!!!!!!!! PLUS CA AI FACUT O GRAMADA DE FESTIVALURI , DE PLANTARI DE PANSELUTE NE-UDATE , SI REPLANTATE ALTELE DIN 3 IN 3 ZILE SI CATE SI MAI CATE MAGARII ???????? CU TOTI BANII RISIPITI PROSTESTE , UN MUNTE DE BANI , SE PUTEA CUMPARA TEAVA PREIZOLATA , PENTRU LUCRARILE DE TERMOFICARE ALE CAPITALEI , SA ZICEM !!! AI UITAT DE BUCURESTI , CAT AI FOST PRIMARITA !!!!!!!!!!!!!! CONDUCTELE S-AU DUS NAIBII , SI MAI RAU , SE PIERDE ENERGIE TERMICA , ZI SI NOAPTE , APA SE VARSA IN PAMANT !!!!!! DUMNEATA , NU STAI IN BUCURESTI , DECI , NU TI-A PASAT SI NU-TI PASA DE BUCURESTENI !!!!!!!!!! LA CE SE VEDE , AI VREA DIN NOU , FOTOLIUL DE PRIMAR !!!!!!!!!!! CA SA FACI , CE ????????? VEZI CA , MAI SANT MANASTIRI PE LA MUNTELE ATHOS , CARE AU NEVOIE DE DONATII !!! SUTE DE MILIOANE DE LEI , DACA SE POATE !!! SI CUM , SA NU SE POATA ????? CA DOAR , O SA FII DIN NOU , PRIMAR !!!!!!!!! NOI , SANTEM ORTODOXI , ASA AI SPUS !!! DA-I DRACULUI DE BUCURESTENI , CA SE DESCURCA EI !!!!!!!!!!!!!! NICUSOR , TOCMAI A TRIPLAT PRETUL LA GIGACALORIE !!!!!!!!!!!! ASA CA , TOVARASEA FIREA , TRAI PE VATRAI !!! PE BANII PRIMARIEI !!! CA SANT BANII EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Felicitari primarului sectorului 4 ca se angrezeaza la asa proiecte in beneficiul sectorul 4

    Primarul Baluta are atatea proiecte pentru dezvoltarea sectorului. Este singurul care face ceva in capitala asta

    dar tu jurnalisto-primar ce ai facut cu 2,5 milioane de euro alocati pt modernizarea parcului Piata Unirii, ca nu ati miscat nimic fata de parcul vechi...iai ciordit cumva...aude oare DNA ul?

    Dacă ne uităm în Constituția României, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

    Sa inteleg ca obsesia pentru primărie i-a recidivat din cauza lipsei de activitate pe motiv ca Ministerul Familiei nu se ocupă si de familii "neinmatriculate"" nici măcar să le ia in evidentă si să le inmaneze "Livretul de Familie""(Mama sau tatăl care nu sunt căsătoriţi primesc livret de familie dacă se regăsesc într-una din umătoarele situaţii: este persoană singură, necăsătorită, văduvă sau divorţată şi copiii acesteia domiciliază cu ea si se află în întreţinerea sa.) iar familiile ""inmatriculate"" cu acte in regula nu au vazut utilitatea ""Livretului de Familie "" si nici utiitatea Ministerului Familiei ? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb