GABRIELA FIREA: ''Soluţia de urgenţă pentru criza salubrităţii din Sectorul 1 - REBU să strângă toate gunoaiele''

G.U.
Miscellanea / 12 decembrie 2020

''Soluţia de urgenţă pentru criza salubrităţii din Sectorul 1 - REBU să strângă toate gunoaiele''

Fostul primar general al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, anunţă că a găsit soluţia pentru rezolvarea crizei gunoaielor din Sectorul 1 prin aprobarea unei hotărâri care să dea undă verde REBU în operaţiunea de salubrizare a sectorului şi solicită convocarea în regim de urgenţă a unei şedinţe a CGMB pentru aprobarea unui proiect de hotărâre în acest sens, informează Agerpres.

"Bucureştiul nu trebuie să ajungă precum Napoli în 2008! Am găsit soluţia de urgenţă pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei. REBU, societate de salubrizare la care Consiliul General deţine jumătate din pachetul de acţiuni, să intre rapid în sectorul 1 şi să strângă toate maldărele de gunoaie lăsate pe străzi, printre străzi, pe lângă blocuri şi spaţii comerciale. Sectorul 1 a ajuns un focar de mizerie, boală, transmitere de paraziţi, în plină pandemie. Nu putem sta toţi cu mâinile în sân!", a scris Firea, astăzi, pe Facebook.

Fostul edil menţionează că a "scris" vineri seară un proiect de hotărâre, împreună cu liderul consilierilor generali PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, şi solicită "convocarea în regim de urgenţă a unei şedinţe de îndată a CGMB, în numele celor 21 de consilieri generali social-democraţi", transmite Agerpres.

"Salubritatea, ca şi apa/canalizarea, transportul public, termoficarea, iluminatul public, reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea acestor servicii vitale pentru populaţie. Cetăţenii nu au nicio vină să rişte să se îmbolnăvească, să fie afectat mediul înconjurător, şi să nu aibă un minim de confort pentru că există anumite conflicte de natură comercială, care puteau fi rezolvate în paralel cu asigurarea serviciului de utilitate publică", arată Firea.

Potrivit acesteia, "cele 6 sectoare ale Capitalei au, prin lege, delegat serviciul de salubritate şi deszăpezire".

"Este imperios necesar ca fiecare sector să se asigure că este în măsură să asigure aceste servicii către populaţie. Propunerea noastră se referă strict la criza actuală a gunoaielor, dar nu ţine loc, permanent, de obligativitatea Primăriei Sectorului 1 de a contracta, conform legii, servicii de salubritate pentru populaţie", a mai transmis Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. In sectorul 1 ridicarea gunoiului menajer se face săptămânal și costurile sunt suportate nu de cetațean ci de către Primăria de sector. Cu toată această facilitate, de câțiva ani se observă un fenomen antisocial care ia amploare și anume, unii locuitori ai sectorului 1, fără nici-o jenă, depozitează genoiul menajer pe trotuar și dacă se poate, cât mai încolo de casa lui. In câteva ore se formează o ditamai grămada de gunoi, între timp au mai venit și alții care au aruncat tot ce nu le trebuie în gospodărie, de la gunoi menajer la încălțăminte uzată, saltele vechi, moloz, flacoane de plastic. Mai bate vântul, se mai împrăștie gunoaiele și microbii , nu deranjează pe nimeni. Din când în când apare un echipaj de la salubritate care încarcă gunoiul într-o camionetă, după care ciclul de depunere a gunoaielor în spațiul public se reia cu succes.

    Consider că adevărații vinovați sunt în primul rând cei din administrația locală care știu foarte bine ce se întâmplă și care au obligația să ia măsurile legale adecvate pentru stoparea actelor antisociale. Probabil că le este mai comod să se facă că nu văd mizeria și implicit să-i încurajeze pe cei certați cu legea, dar atunci pentru ce mai sunt plătiți ? 

    1. Bucurestene, este vorba de educatie !!!

      Noi ardelenii, articulam vreo 2 ciomege pe spatele politicianului raspunzator chiar la mitingul de realegere. Voi nu ati facut-o iar acuma o sa stati cu rahatul in nas de o sa se urce mirosul la creier... poate va iluminati mai multi din cireada aia de berbeci fruntaci pe Romania. 

      " doi (2) ciomegi" la spate la realegere, au dat dezarticulat și " berbecii" de aici! Dar cu tușa Găbița nu merge bre. Fără efect a fost și cu ,,sârmulița,, înfiptă în fundulețul ei. Uite-o, gonită afară din primăria Mare se bagă într-o primărie Mică fără Ke Mare. Ș'apăi gunoiul de pe străzi de azi... e așezat de primarul de ieri PSD.. legal, cu contract strașnic.

      _Cu " iluminarea cirezii de berbeci" ardeleni....Mai realegeți /votați voi primar penal și îl cereți peste gard de la pârnaie?? ; sau nu ești din Baia Mare.. 

    Problema e ca in fiecare criza economica Bucurestiul ramane fara caldura si cu gunoaie pana in gat!

    Sunt mai multe cauzalitati:  

    1. Se fura pe contracte paguboase banii inainte de criza (acest fenomen este ciclic cu tainuirea supraveghetorului)  

    2. Cand incepe sa se propage criza economica in piata dispar firme multe ce interactionau cu statul sau privatul (firme mici ce interactionau cu firme mari)  

    3. Creste numarul de firme falimentare (expresie procentula mai mare cu 25-40% fata de media din ciclu economic)  

    4. Cresterea falimentelor propaga demisii  

    5. Demisii propaga somaj in crestere sau migratie forta de munca  

    6. Punctul 5 genereaza pe moment un vid de schimb valori pe contrapartida productivitatii  

    7. O greseala MARE pe care nici astazi Legislativul nu a corectat-o prin sentinta judecatoreasca este:  

    A permis Monopolizarea Firmelor de Primarie (firme mici din banul public stiti voi) ce etc denumiri ce nu erau construite concurential cu mediul de afaceri.  

    Balantele financiare a tuturor firmelor respective nu arata cresterea veniturilor pe seama cresterii productivitatii, inovatiei, concurentei loiale in piata (gen mai multe contracte cu alti jucatori; nu ele aveau doar cu statul contracte capusate).  

    Intotdeauna... dar INTOTDEAUNA cand exista MONOPOL REAL in piata => serviciile, bunurile, randamentele, ofertele, etc valori tranzactionate SCAD in CALITATE => de unde sufera consumatorul final prin preturi scumpe si imposibilitate da a cauta produse asemanatoare la preturi concurentiale.  

    8. Caldura, apa si energia electrica sunt cele mai valoroase ACTIVE ale statului dupa OAMENI (da si oamenii sunt active pentru stat; unde productivitatea lor este valorificata in fel si chip).  

    Statul Pe ciclul economic care tocmai se inchide (si se deschide altul din 2021-2022 financiar) nu a jucat corect in piata!  

    A dominat multe canale de tranzactionare prin firme capusate pe care leguitorul nu le-a executat din scurt!  

    Banii europeni se dau / si nu se pot accesa prin firme monopol cu statul!  

    Din acest motiv pe ciclul economic trecut mai toate primariile au furat din banii cetatenilor / a statului si nu s-au atins de banii europeni!  

    Banii europeni au politici clare pe ce canale financiare tre sa curga (cat si concurentiale), banii statului se fura mult prea usor atunci cand cloaca de hoti este formata pana in legislativ si guvernator!  

    Sa nu va mire de ce multe primarii sunt falimentare, de ce multe institutii de stat cat si firme aciuate cu statul se vor restructura!  

    Sectorul 5 vinde “gunoiul la turci” in timp ce sute de angajati la maturat de trotuare tocmai au zburat din posturi.  

    In fiecare criza economica se vor observa situatii de degradare, gunoaie acumulate, falimente, somaj, cereri din partea firmelor monopol a statului de alte “granturi” sau forme de lichiditati ca sa le regleze hotia si cotizatiile la rutele hoti guvernamentali.  

    Istoric Romania a avut, relativ, in 81-89 retea noua; dar in perioada 85-98 (in marea depresie economica) curentul si caldura era oprita ca forma de plata datoriile statului catre extern!  

    In perioada 90-98 marea stagflatie economica caldura se dadea cu portia, in 2008-2009 o mare parte din bucuresti a trecut prin iarna fara caldura (exemplu cartier 13 septembrie str baltagului 4 luni fara caldura-si dat caldura a prosti in primavara pana in vara doar ca sa taxeze a prosti; + alte cartiere gen iancului, titan, rahova, lujerului... etc); va recomand sa cercetati istoricul de furnizare agent termic si sa corelati cu istoricul din presa scrisa!  

    Problema cu aceasta retea de termoficare este urmatoarea: guvernul fura banii cand cu trebuie; si scump; si prost!  

    Cel mai bun prilej economic este exact cand se apropie criza economica (sfarsitul ciclului economic) sa se finalizeze lucrarile de calitate la retelele de interes national; dar se pare ca istoria ne contrazice!  

    Furam mult, prost si fara rost iar cand vine criza ne prinde cu chilotii in vine!  

    Cu ari fi sa iti faci casa, stiind ca vine rana iar tu sa te apuci sa faci casa la gata si acoperisul in iarna?  

    Asa si cu reteaua asta!!!  

    Banii de asfalt turnat inlocuia de mult toata reteaua de apa; dar cine sa puna calculele corect pe foaie?  

    Cand auzi guvernant ce zic ca nu se poate ca e veche reteaua va rog sa nu ii mai votati!  

    Exista tehnologie in piata ce poate schimba retele de canalizare la foc automat fara sa chinuie si cetatenii!  

    Vara 3-4 luni pe an se poate ataca periodic (anual) si simultan (mai multe zone) tronsoane lungi (nu doar nervuri si intersectii de tevi cum se repara acum).  

    In America nu ridici satul sau orasul pana nu tragi canalizarea, curentu si cel mai important faci proiectul zonal !  

    La noi pun astia casele si asfaltul pe urma sparg!  

    Asta e romania si ne ocupa tot timpul!  

    Astept DNA sa se sesizeze!  

    PS: in crize economice asfaltul, reteaua, infrastructura, liniile de tranvai, transport comun, trotuare, etc decad in paragina; cu cat arata ma degradat orasul (sau tinde sa se uzeze) cu atat vei stii ca esti in criza si stagflatie economica; cu cat vezi agitatei ca se da la gata parculete, scuaruri, borduri, iarba si floricele cu atat ala e varful economic; cu cat vezi agitatie la vanzari de locuinete cu atat oamenii fac credite iar guvernul cheltuie banii ce recircula in sistemul financiar!  

    1. Somajul real in piata nu scade niciodata (istoric vorbind) atat de repede! - cum se prcizeaza in acest articol

      Unele argumente se contrazic cu istoria ciclica a somajului in urcare si cadere care este egala cu istoria ciclica a ciclurilor de afacere in piete!  

      Somajul are mereu cel putin 2-4 ani de ascendent; si poate avea inca 1-3 ani de stagflatie in ascendent (sau chiar 3-9 ani cazul romaniei 91-98); in functie de repozitionare in piata a altor fireme ce vor absorbi si vor reeduca muncitorii din trecu prin diferite politici guvernamentale de sustinere a lantului de afaceri!  

      Pe urmatorii 1-4 ani somajul se va duce in tavan in mai multe parti ale globului!  

      ..  

      "Banca Centrală a Franţei estimează că impactul vaccinului se va resimţi abia la finele lui 2021"  

      Deci intram in iarna economica!  

      PS: pibul mai are de cazut o tura in cap in pai multe state / economii pana sa inceapa sa isi revina / stagneze.  

      Semnat cel cu comenturi "cretine". (si pentru opinia 2 si pentru asta) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb