GALA ANIS 2021:  Câştigătorii premiilor industriei IT sunt: FintechOS, Medicai, Bittnet Systems, Pentest-Tools.com, Softech, Qubiz, DB Global Technology şi Endava

Comunicate de presă / 21 aprilie 2021

Câştigătorii premiilor industriei IT sunt: FintechOS, Medicai, Bittnet Systems, Pentest-Tools.com, Softech, Qubiz, DB Global Technology şi Endava

ANIS, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii, a organizat marţi, 20 aprilie, a şaptea ediţie a Galei ANIS. În cadrul evenimentului au fost premiate companiile, respectiv proiectele care s-au remarcat de-a lungul anului precedent. În cadrul ediţiei curente s-au înscris 51 de proiecte, din partea a 29 de companii, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Un eveniment anual care se transformă în tradiţie, Gala ANIS reprezintă festivitatea de recunoaştere şi premiere a celor mai inovatoare companii şi proiecte din industria de tehnologie românească. Felicităm încă o dată câştigătorii de anul acesta şi dorim să mulţumim tuturor companiilor de tehnologie pentru proiectele realizate în anul precedent, proiecte ce menţin de 20 de ani IT-ul românesc în topul european al producătorilor de tehnologie", a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Câştigătorii Premiilor ANIS 2021

Compania anului a fost desemnată FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria bancară şi asigurări. Compania a ajutat anul trecut Idea Bank în procesul de digitalizare, a automatizat şi digitalizat procesele de ofertare şi contractare ale Grupului Uniqa şi a realizat platforma digitală de creditare a TBI Bank.

Finaliştii acestei categorii au fost: Atta Systems cu proiecte precum Medicai şi Aurora - dezvoltat pentru UNICEF Romania, care a devenit anul trecut platforma naţională pentru servicii sociale, sau Calculatorul DAE, realizat pentru Banca Transilvania şi dezvoltat împreună cu Ernst&Young; Planable - care a adăugat noi features platformei de colaborare pentru specialiştii Social Media, precum posibilitatea de a partaja conţinut cu colaboratorii care nu au cont pe platformă sau re-proiectarea workspace-ului folosit pentru aprobări; Softbinator Technologies - care a dezvoltat de la zero sistemul bancar digital al unui client cu sedii în Israel şi SUA; a creat, de asemenea, o soluţie pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor şi şoferilor pentru un producător auto premium din Germania şi a dezvoltat o altă soluţie pentru un jucător de top din industria dispozitivelor inteligente tip wearables.

Startup-ul anului este Medicai, o platformă de radiologie care se integrează cu sistemele on-premise din spitale şi clinici, facilitând colaborarea dintre medici şi pacienţi.

Finaliştii acestei categorii au fost MedX, care a creat o aplicaţie mobilă - BloodChallenge - prin care oamenii pot dona sânge într-un mod facil şi informat, respectiv Planable - platformă de colaborare pentru specialiştii Social Media, utilizată în prezent de peste 5.000 de profesionişti în marketing.

Bittnet Systems a câştigat premiul pentru Programul Educaţional al anului, graţie proiectului CTRL+N, prin care compania, alături de partenerii implicaţi, îşi propune să recalifice peste 25.000 de români în domeniul IT, până în 2026.

Finalişti la această categorie au fost: DB Global Technology, care a implementat un program de masterat in Financial Computing împreună cu Universitatea Politehnica din Bucureşti şi QUALITANCE cu BottomUP Skills, o platformă de e-learning gratuită, prin care antreprenorii şi profesioniştii IT îşi pot îmbunătăţi abilităţile în domeniul tehnologiei.

Premiul pentru Produsul software al anului merge către Pentest-Tools.com, un serviciu online cu peste 25 de tool-uri de testare în domeniul securităţii cibernetice, ce permite utilizatorilor să testeze securitatea site-urilor şi a infrastructurii de reţea expuse la internet.

Finaliştii acestei categorii au fost: Medicai - platforma de radiologie care se integrează cu sistemele on-premise din spitale şi clinici, facilitând colaborarea dintre medici şi pacienţi, Mirro.io by Zitec, aplicaţie de management al performanţei resurselor umane şi VoxiKids Clinic by Speakquest o platformă online multi-lingvistică pentru copiii cu deficienţe de limbaj, care integrează conţinut specializat creat de logopezi şi mijloacele de gestionare şi urmărire a progresului fiecărui copil înscris în terapie.

Softech este câştigătorul premiului pentru soluţia de outsourcing software a anului. Compania a dezvoltat o soluţie de management al alertelor pentru un client din domeniul IT care alertează automat factorii decizionali şi iniţiază paşii necesari pentru un managemet de criză eficient. În prezent, soluţia este implementată pe piaţa europeană şi este utilizată de mai multe companii, instituţii de medicale şi de stat.

Finaliştii acestei categorii sunt Atta Systems, care a dezvoltat o aplicaţie mobilă pentru International Shari'ah Research Academy din Kuala Lumpur, Malaysia, ce conţine resurse pentru profesioniştii din domeniul financiar islamic şi Inetum Romania, care a lansat un proiect Cloud de creare a infrastructurii de bază pentru clienţii europeni din domeniul telecomuncaţiilor, ce va susţine cererile pentru un trafic sporit în reţele odată cu lansarea tehnologiei 5G la scară largă.

Proiectul R&D al anului a fost câştigat de Qubiz cu Lifelight - o aplicaţie de mobil care poate citi pulsul, rata respiratorie şi, în curând, conform creatorilor, nivelul de saturaţie a oxigenului din sânge, în doar 40 de secunde de privit camera telefonului.

Finaliştii acestei categorii au fost Adobe Systems Romania cu Neural Filters, o platformă ce permite aplicarea de funcţii avansate de filtrare, bazate pe Machine Learning, în cadrul aplicaţiilor Adobe Creative Clouds şi Tremend Software Consulting cu HumanoID, o soluţie bazată pe Inteligenţă Artificilă pentru verificarea identităţii şi autenticitatea documentelor.

Proiectul CSR al anului a fost câştigat de DB Global Technology care a donat peste 145.000 de euro către patru spitale din Bucureşti, sprijinindu-le în lupta împotriva noului coronavirus.

Finaliştii acestei categorii au fost Adobe Systems România - care a lansat un program de voluntariat pentru susţinerea elevilor din zonele rurale prin sesiuni de consiliere în carieră şi dezvoltare personală, mentorat şi cursuri de antreprenoriat şi devoltare a abilităţilor digitale, precum şi Bittnet Systems cu proiectul CTRL+N, prin care compania, alături de partenerii implicaţi, îşi propune să recalifice peste 25.000 de români în domeniul IT până în 2026.

Membrul anului este Endava, care s-a implicat activ în proiectele Asociaţiei în 2020.

Membrii juriului care au desemnat câştigătorii celei de a şasea ediţii a Galei ANIS sunt: Mihai Matei - Preşedinte ANIS, Ioana Epure - Redactor Şef Pressone, Mirela Gavra - Fondator The Diplomat, Bianca Muntean - Director Executiv ARIES Transilvania, Andrei Pitiş - Fondator şi CEO Simple Capital, Răzvan Rughiniş - Prodecan Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Dan Zaharia - Fondator Fab Lab Iaşi.

Premiile de Excelenţă ale Industriei IT şi Gala ANIS 2021 au fost susţinute de partenerii strategici: bpv Grigorescu Ştefănică şi Up România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb