Gault&Millau a lansat, ieri, în cadrul unei gale, ediţia 2019 a ghidului de restaurante pentru România.
275 de restaurante şi localuri POP (183 restaurante şi 92 localuri POP) au fost selectate în ediţia 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 oraşe - 154 de localuri fiind noutăţi faţă de ediţia din 2018.
În total, restaurantele din ţara noastră au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaştere în gastronomia internaţională.
Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, Bucureşti), care obţine scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 - 15,5 puncte şi 3 bonete.
Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte şi 3 bonete : Baracca (Cluj- Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (Bucureşti) şi the ARTIST (Bucureşti).
Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediţia 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetăţeni români şi expaţi) şi 2 internaţionali.
"Investiţia în Gault&Millau este de fapt investiţia într-o platformă globală care poate exprima clar şi convingător potenţialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul şi agricultura din România. Sper ca recunoaşterea oferită de echipele noastre locale şi internaţionale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate şi asumare, cu toate riscurile şi obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust şi experienţe culinare deosebite în alte părţi ale lumii. ", declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România.
Premiile Gault&Millau România 2019:
• Bucătarul-şef al anului | Chef of the Year:
Alexandru Dumitru - Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete
• Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow
prezentat de Nespresso
Andrei Chelaru - Fragment, 15 puncte & 3 bonete Radu C.M. Ionescu - Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete Roland SUCIU - Baracca, 15 puncte & 3 bonete
• Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year
prezentat de S.E.R.V.E
Oana Irina Coantă - Bistro de l'Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă
• Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year
Dobrogea: Anne Marie Rosenberg - Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă
Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia Băcăuanu - Toujours, 12 puncte & 1 bonetă
Muntenia, prezentat de Hochland: Paul Oppenkamp - the Artist 15, puncte & 3 bonete
Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland Szegedi - Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete
• Terroir
prezentat de Nasul Roşu
Ioan Bebeşelea - Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă
• Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year
prezentat de Nazzuro Aqua
Ana Consulea - Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă
• Echipa de servicii a anului | Service of the Year
prezentat de Sezonul Franţa - România
Echipa Baracca
• Trofeele POP | POP Trophies
prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea
Mesange Fromagerie
Papila
Pizza Mania
• Promotorii gastronomiei româneşti | Culinary advocacy
prezentat de Budureasca
Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23 - Puncte gastronomice locale
Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival Gastro Art - Proiect editorial
Gault&Millau este primul ghid internaţional gastronomic care intră pe piaţa românească.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Eva S în data de 02.07.2019, 14:54)
Eu personal nu am auzit de Gault&Millau. Toata stima bucatarilor care au luat diferite premii. Insa nu trebuie sa platesti o avere ca sa mananci ceva care place ochiului si stomacului. Gasim si restaurante din provincie , cu diferite specialitati sau traditionale daca cautam pe foodlocator.menu.