GAZA Campanie electorală în Orientul Mijlociu

V.R.
Ziarul BURSA #Politică / 5 ianuarie 2009

Atacuri cu rachetă, de o parte şi de alta; de o parte şi de alta, evrei şi palestinieni plângându-şi morţii.

Atacuri cu rachetă, de o parte şi de alta; de o parte şi de alta, evrei şi palestinieni plângându-şi morţii.

Mandatul lui Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, expiră vineri, 9 ianuarie, urmând să aibă loc alegeri.

În Israel vor avea loc alegeri la 10 februarie.

Pentru ambele părţi, războiul din Fâşia Gaza contează drept campanie electorală. Este o campanie care bate recordurile cinismului, cu morţi, răniţi, cămine distruse.

Armata israeliană luptă, de ieri, cu militanţii Hamas în Fâşia Gaza, după ce sâmbătă noaptea a lansat o operaţiune terestră în regiune. Operaţiunea a urmat unei săptămâni de raiduri aeriene (soldate cu sute de morţi şi peste 2.000 de palestinieni răniţi) care nu au reuşit să pună capăt atacurilor cu rachetă asupra Israelului.

Potrivit agenţiilor de presă străine, blindate şi unităţi de infanterie au fost semnalate în zona fostei colonii evreieşti Netzarim, situată la trei kilometri sud de oraşul Gaza. O coloană de tancuri israeliene, susţinută de aviaţie, a parcurs o distanţă considerabilă în teritoriul palestinian, iar marina israeliană împiedica deplasările pe şoseaua de-a lungul coastei, ceea ce, practic, a împărţit enclava în două.

Ministrul apărării din Israel, Ehud Barak, a semnat un ordin de mobilizare urgentă a mii de rezervişti, iar un număr important de tancuri susţinea acţiunile armatei care acţionează în diverse sectoare în nordul Fâşiei, care are o suprafaţă de 362 km pătraţi şi o populaţie cu ceva peste un milion de locuitori.

"Intrarea voastră în Gaza nu va fi o promenadă, iar Gaza vă va fi cimitirul, cu ajutorul lui Allah", a ameninţat un purtător de cuvânt al mişcării Hamas, Ismaïl Radwane.

Ministerul român al Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Tel Aviv, a anunţat, ieri, că este în contact permanent cu autorităţile israeliene şi întreprinde toate demersurile pentru ca cetăţenii români care dispun de documente de identitate valabile să poată părăsi Fâşia Gaza.

Până ieri, la ora 12.00, reprezentanţii Ambasadei de la Tel Aviv au luat legătura telefonic cu aproximativ 100 de cetăţeni români aflaţi în Gaza. Dintre aceştia, doar 55 de cetăţeni români şi 9 cetăţeni palestinieni au solicitat asis­tenţă consulară pentru a părăsi zona.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb