Geiger, una dintre primele firme de construcţii germane din România, cunoscută pentru execuţia de drumuri şi autostrăzi, şi-a diversificat, ȋn ultimii ani, portofoliul de servicii de pe piaţa locală, conform unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, cel mai nou departament este cel de construcţii la cheie, care a ajuns să fie o companie de sine stătătoare şi să reprezinte 23% din afacerile grupului ȋn România. Ȋn 2022, aceasta a ȋnregistrat o cifră de afaceri de 16 milioane de euro, ȋn creştere cu 40% faţă de 2021. Valoarea totală a proiectelor finalizate depăşeşte 40 de milioane de euro.
,,Deşi departamentul nostru este cel mai tânăr din cadrul Geiger România, prin dezvoltarea rapidă, am reuşit să influenţăm şi creşterea întregii organizaţii. Pentru următorii ani, ne propunem să ne consolidăm cifra de afaceri, poziţia în piaţă şi să atragem oameni pasionaţi de domeniul construcţiilor, care să crească odată cu compania. De asemenea, ne dorim să extindem zonele pe care le acoperim. Dacă până în prezent am construit în Sibiu, Mureş şi Bucureşti, în perioada următoare vrem să ne extindem în zona Braşov şi urmărim proiectele care apar în acesta regiune", declară Alexandru Radu, directorul Geiger Proiecte Construcţii.
Portofoliul companiei include proiecte industriale, clădiri de birouri, reabilitări şi modernizări de clădiri istorice sau din centre istorice, extinderi şi reabilitări de şcoli, parcări publice sau private. Serviciile oferite includ proiectarea, autorizarea, construirea şi recepţia lucrărilor de construcţii, iar clienţii provin din mediul privat, ȋn procent de 70% şi 30% din mediul public.
Geiger a finalizat hub-ul central Rehau din Sibiu, ȋn doar opt luni
Compania de construcţii la cheie a grupului Geiger a implementat proiecte cu o valoare totală de peste 40 milioane euro, ȋn ultimii ani, pentru clienţi atât din mediul privat, cât şi publici, firme româneşti, dar şi străine. Cel mai recent proiect finalizat este construcţia hub-ului central Rehau din Sibiu, cu o suprafaţă de 52.900 metri pătraţi, care asigură facilităţi de depozitare pentru toate cele trei divizii ale Rehau Industries prezente în România. Lucrările au fost finalizate ȋn doar opt luni, iar costul acestora a fost de 5,7 milioane de euro. Pentru finalul anului 2023, sunt ȋn curs de finalizare şi recepţie lucrări la o hală de producţie şi depozitare ȋn oraşul Agnita, cu suprafaţa de 10.000 mp, şi o clădire de birouri cu atelier de reparaţii auto, ȋn Bucureşti, ambele pentru clienţi privaţi germani.
Tot ȋn Sibiu, compania Geiger Proiecte Construcţii a fost aleasă responsabilă de extinderea şcolii Nicolae Iorga cu un corp nou de clădire, cu parter şi două etaje, în suprafaţă de peste 2.400 mp, şi o sală de sport de 1.000 mp. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 3,5 milioane de euro şi executia a fost finalizata in 12 luni.
Cerere crescută pentru construcţii verzi
În contextul economic actual, economia circulară devine un element central, asupra căruia Geiger România ȋşi concentrează eforturile. Compania a adoptat conceptul de construcţii circulare şi foloseşte materiale de construcţii care pot fi reciclate şi reutilizate. De asemenea, implementează tehnologii sustenabile pentru obţinerea de resurse într-un mod cât mai eco-friendly posibil. Sunt proiecte importante unde au fost implementate atât panouri fotovoltaice, cât şi pompe de căldură sau recuperatoare de căldură.