"General Motors" vrea să cumpere anual din România componente de 800 milioane euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 5 octombrie 2007

General Motors vrea ca pe termen lung să cumpere anual componente auto în valoare de 800 milioane euro de pe piaţa românească, de peste şase ori mai mult decât în prezent, a spus ieri la Salonul Auto Bucureşti, directorul executiv General Motors pe Europa Centrală şi de Est, Chris Lacey.

Chris Lacey a spus că, anul acesta, General Motors (GM) va cumpăra de pe piaţa românească diferite componente auto în valoare de 125 - 130 milioane euro, componente pe care le va utiliza pentru producţia de automobile la fabricile sale din lume. Oficialul a adăugat, pentru NewsIn, că valoarea va creşte la anul, iar peste doi ani va ajunge la 300 milioane euro, în timp ce scopul pe termen lung este ca GM să ajungă să cumpere anual componente în valoare de 800 milioane euro, de pe piaţa noastră.

General Motors cumpără diverse componente, de la cablaje, până la materiale din plastic, şi a ales România, pentru că produsele sunt de calitate şi vin la preţuri bune.

Lacey a mai precizat că zvonurile despre o eventuală fabrică de automobile la Cluj sunt neîntemeiate şi a adăugat că GM s-a retras din cursa pentru Daewoo Craiova, deoarece, riscurile1şi incertitudinile ar fi cepăşit eventualele beneficii pe care constructorul le-ar fi avut.

Directorul executiv pentru Europa Centrală şi de Est a mai spus că anul acesta, General Motors va mai deschide în România zece noi dealeri pentru Opel şi Chevrolet, astfel că numărul total al reprezentanţelor de vânzări va ajunge la 35.

Pe teremen lung, General Motors speră să ajungă să deţină 15% din piaţa auto românească, în timp ce anul acesta estimează că va încheia cu 12%, a mai spus Lacey.

Ţinta de vânzări pe anul acesta a General Motors este de 31.000 de unităţi (Opel şi Chevrolet). GM România a vândut, anul trecut, 19.243 de automobile, cu 81% mai mult decât cele 10.641 comercializate în 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb