Generali negociază preluarea activelor MetLife

D.V.
Companii / 23 mai 2019

Generali negociază preluarea activelor MetLife

Assicurazioni Generali se află în negocieri iniţiale pentru preluarea activelor din Europa Centrală ale MetLife, inclusiv a celor din România, într-o tranzacţie evaluată la peste 2 miliarde de euro, pentru a se extinde pe pieţe cu ritm rapid de dezvoltare, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Activele MetLife din Europa Centrală se află în Polonia, Cehia, Ungaria şi România. Discuţiile sunt în fază preliminară, iar tranzacţia ar putea să nu aibă loc, au spus persoanele.

Un reprezentant al MetLife a refuzat să comenteze, iar un purtător de cuvânt al Generali a declarat că asigurătorul nu comentează zvonurile şi speculaţiile.

Generali a anunţat anterior că doreşte să ia în considerare achiziţii pentru a intra în ţări noi ca unul dintre primii cinci asigurători de pe piaţă şi a semnalat că este interesată să urmărească oportunităţi în Europa Centrală şi de Est (ECE). Extinderea în regiune este unul dintre pilonii strategiei directorului general Donnet strategy, într-o perioadă în care fuziunile şi achiziţiile reconfigurează industria.

"Dezvoltarea externă în Europa Centrală şi de Est este perfect justificată, în condiţiile în care regiunea ECE este bijuteria de pe coroana Generali", a scris într-o notă Gian Luca Ferrari, analist la Mediobanca.

Acesta a mai arătat că Generali are resurse interne suficiente pentru a finanţa o tranzacţie de o astfel de magnitudine.

Acţiunile Generali au crescut cu 12% în acest an, conferind celei mai mari companii de asigurări din Italia o capitalizare de 25,6 miliarde de euro.

Generali a anunţat că are la dispoziţie mai multe miliarde de euro pentru achiziţii şi dezvoltare internă, până în 2021.

În acest an, compania a cumpărat active în Slovenia, portofolii de asigurări în Ungaria şi Slovacia şi a semnat un acord de asigurări bancare cu UniCredit, pentru a-şi întări poziţia în Europa Centrală şi de Est.

Divizia din regiunea ECE a Generali, care include şi Austria şi Rusia, a generat anul trecut aproximativ 15% din profitul operaţional al grupului, potrivit datelor Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb