Geoană: Avem nevoie de jucători energetici ca Rusia

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 august 2009

Mircea Geoană: "Proiectul Nabucco poate să pună România pe harta secolului 21".

Mircea Geoană: "Proiectul Nabucco poate să pună România pe harta secolului 21".

Preşedintele Senatului, liderul PSD, Mircea Geoană, consideră că ţara noastră ar trebui să se ferească să intre în capcana jocurilor de trasee energetice ca pârghii de influenţă geopolitică, formula cea mai echilibrată trebuind să includă şi participarea Rusiei.

"Interesul României este să aibă un traseu energetic care să îi permită, pe de o parte, asigurarea unei diversificări a resurselor de aprovizionare şi, pe de altă parte, să ajungem a nu mai fi o pată albă pe harta energetică a Europei", a explicat Mircea Geoană, informează Agerpres.

Întrebat care gazoduct este mai profitabil pentru România, Nabucco sau South Stream, Geoană a refuzat să se pronunţe categoric.

Geoană a declarat, miercuri, în urma vizitei la sediul Transgaz din Mediaş, că proiectul Nabucco poate să pună România pe harta secolului 21, fiind pentru ţara noastră cel mai important proiect de politică externă, dar şi de politică internă.

"Cred că, la modul ideal, trasee care să permită prezenţa principalilor jucători energetici ar fi de dorit, aşa cum România trebuie să se ferească să intre în capcana jocurilor de trasee energetice ca pârghii de influenţă geopolitică", a spus liderul social-democrat.

Geoană ar prefera totuşi o rută echilibrată, "cu participare rusească într-o proporţie corectă, astfel încât să devină un proiect mai puţin strategic şi cât mai mult comercial".

Şeful Senatului a apreciat că "România are nevoie să contribuie prin orice mijloace la deblocarea acestui traseu median care leagă China, Asia Centrală şi Europa pe vechiul drum al mătăsii, dar acest lucru se va întâmpla printr-un nou echilibru între marile puteri".

"Asta ar însemna ca România să aibă un lung ciclu de prosperitate şi stabilitate", a conchis Geoană

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu prea ne foloseste parerea diplomatilor in piata gazelor. De altfel cu Rusia nu intra nimeni in nici o combinatie. Au incercat si nemtii si rezultatul s-a lasat asteptat. Ideea e ca daca putem, ar fi bine sa ne descuracm singuri. Daca putem pune umarul si la Nabucco foarte bine. La Rusia nu avem ce sa punem. Ati vazut voi vreo investitie pornita la South Stream? Aia e o vrajeala ca sa distraga atentia de la Nabucco. Oricum ce conducte de gaze avem acum sunt suficiente pentru Gazprom, nu mai au nevoie de altele, mai ales cum consumul a scazut...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb