Geoană susţine că unii semnatari ai scrisorii deschise nici nu ştiau de existenţa ei

Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2010

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, citat de Mediafax, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, citat de Mediafax, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu.

Un grup de 26 de membri PSD a transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin Ovidiu Vîntu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul Robert Turcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană. Cei 26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Semnatarii scrisorii deschise îi adresează lui Geoană întrebarea "în numele cui" acţionează şi dacă are "motive ascunse" pentru care ar vrea să deturneze atenţia de la problemele curente.

"Există agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntru a PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Vă reamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinul pentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un pic de onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătite din campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă de ce nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte al Senatului? Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cu adevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD", scriu social-democraţii.

Semnatarii scrisorii deschise îi cer lui Geoană să nu mai "atace" partidul şi să nu mai "mintă" în legătură cu PSD.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că au existat unii semnatari ai scrisorii deschise pe care 26 de parlamentari i-au adresat-o marţi care nici măcar nu ştiau de existenţa acesteia. "Mi se pare necolegial şi nedemocratic invitarea ca semnatari ai scrisorii de ieri (marţi - n.r.) a unor colegi care nu au fost informaţi sau nici măcar nu au ştiut despre existenţa scrisorii. Nu poţi să te joci cu numele unor oameni, iar aceştia să fie puşi în situaţia de a semna ceva ce nu au cunoştinţă", a afirmat el.

Geoană a spus că scrisoarea des-chisă de marţi perpetuează "un tip de război de putere" şi conţine "aluzii" şi teme care nu fac cinste celor care au redactat-o.

"Lucrurile cele mai importante pentru PSD sunt în acest moment fixarea poziţiei noastre faţă de buget, faţă de legea salarizării. Dacă se va continua cu războaie false, a căror finalitate nu o înţeleg, vom continua să dăm posibilitatea celor care nu ne sunt prieteni şi publicului nostru să vadă un anumit tip de război de putere pe care nu îl înţeleg şi nu îl încurajez", a afirmat el.

Mircea Geoană a precizat că afirmaţiile pe care le-a făcut pe blog despre alegerile prezidenţiale din 2009 "sunt perfect adevărate", unele putând fi "probate inclusiv de mar-tori oculari". "Tonul scrisorii de ieri şi temele aruncate în acea scrisoare sunt nişte acţiuni care nu fac cinste celor care au redactat-o. Iar dacă e vorba să ne uităm la acuzele extrem de grave şi profund nedrepte şi clar copilăreşti, da, voi continua să am o relaţie foarte bună şi cu domnul Antonescu, şi cu cei de la PC, pentru că în continuare cred că un proiect al opoziţiei unite este singura salvare pentru România", a declarat fostul lider PSD.

Geoană a mai spus că "aluzia" din scrisoare că Traian Băsescu nu ar face tot ce depinde de el pentru a-l schimba de la preşedinţia Senatului "este un atac gratuit şi grosolan".

"Nu de ameninţări duce lipsă Mircea Geoană la conducerea Senatului. Dacă ele vin din partea adversarilor politici, asta e viaţa, ştim să rezistăm. Au fost făcute şi de premierul Emil Boc, şi de domnul Marko Bela, au fost şoptite şi de domnul Berceanu acum două zile. Nu duc lipsă de adversari din partea puterii. Dar atunci când se pare că am adversari din partea propriului partid, atunci sunt deranjat şi trebuie să spun că este pur şi simplu o minciună şi nu se face aşa ceva între colegi. Nu înţeleg care este interesul, nu înţeleg care este finalitatea şi face rău şi partidului", a afirmat Geoană.

Iliescu: În ceea ce priveşte suspendarea lui Geoană, e de analizat serios

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că "ieşirea" lui Mircea Geoană este "impardonabilă", opinând că "nu avea niciun rost" ca, la un an de la episodul din timpul campaniei prezidenţiale din 2009, acesta să-l atace pe Victor Ponta. El a apreciat totodată că, în ceea ce priveşte o eventuală suspendare a lui Geoană din partid, "este de analizat serios".

Conducerea PSD a convocat, pentru aseară, iniţial la Sinaia, o şedinţă restrânsă a Biroului Permanent, la care nu au fost chemaţi toţi vicepreşedinţii, surse din partid declarând că se va încerca conturarea unui curent de opinie pentru suspendarea lui Mircea Geoană din partid. Locul întâlnirii membrilor BPN convocaţi la această reuniune a fost modificat în cursul zilei de ieri, astfel că aceştia au fost chemaţi la Româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb