George Soros: "Bitcoin - un model tipic de bulă financiară"

A.V.
Internaţional / 26 ianuarie 2018

George Soros

George Soros

Donald Trump riscă să declanşeze un război nuclear cu Coreea de Nord

Miliardarul american de origine maghiară George Soros consideră că monedele virtuale în general, respectiv Bitcoin, în special, reprezintă un model tipic de bulă financiară.

Domnia sa a declarat ieri, la Forumul Economic Mondial de la Davos: "Monedele virtuale nu sunt altceva decât pure specualţii, bazate întotdeauna pe necunoaştere. Bitcoin nu este o valută, pentru că orice valută este considerată un mijloc stabil de venit, iar cursul unei valute nu oscilează cu 25% pe zi. Bitcoin nu poate fi folosit, spre exemplu, pentru plata salariilor, pentru că un salariu nu poate să scadă cu 25% într-o zi".

Pe de altă parte, miliardarul a spus că giganţii internetului Facebook şi Google sunt o ameninţare reală la adresa democraţiei. "Facebook şi Google exploatează mediile sociale şi provoacă multe probleme", a afirmat Soros, adăugând că proprietarii celor două companii "se consideră stăpânii universului, deşi în realitate sunt doar sclavii dorinţei de a-şi păstra poziţia dominantă".

În opinia sa, "este doar o chestiune de timp până când dominaţia globală a monopolurilor din industria IT americană va fi întreruptă", mai ales datorită politicii şi reglementărilor fiscale.

George Soros a mai criticat administraţia Trump, considerându-l pe liderul de la Casa Albă "un pericol pentru lume" pentru că riscă să declanşeze un război nuclear cu Coreea de Nord. Conform lui Soros, Donald Trump intenţionează să construiască "un stat mafiot", însă planurile acestuia vor eşua, pentru că instituţiile democratice din ţară se vor opune.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. a inviat mumia jegoasa ??? el a facut bani din porcaria numita speculatie cu valuta. Acum ca nu ma are habar de ce se intampla pe piata valutara si nu intelege nimic din tehnologia actuala, de vina pentru toate relele sunt Bitcoin, Google si Facebook. Nici eu nu le iubesc. Dar cred ca Soros a facut mult mai mult omenirii. Sa ne amintim recentul Coreea de Sud

    1. Nu mai stie sa faca ziua si milionu' , gagica fuge in limba dupa goagale , țucare :)

    ..Iar noi il intrebam in mod direct pe dinsul DC in Hungarya-mama domina sa este pus la zid si infierat pe toaAate canalele de comunicare si in toate forurile lor de conducere statala si de putere ??..De ce oare ?...De ce domnul G-Sorors e considerat inamicul public nambar 1 al deomcratiei din Ungaria, dar si in alte tari, doar ca acestea nu o fack atit de vehement si transant precum cei de la Budapesta doamna AMP !.....Deci cine vrea pina la urma sa construiasca cu adevarat "un stat mafiot de talie globala " ??.......Cine~oare ??....

    1. Soros?

      ..Nu ! Mata___~

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb