GERMANIA: Opt angajaţi de la un cămin de vârstnici au primit din greşeală supradoze de vaccin

G.U.
Miscellanea / 28 decembrie 2020

Opt angajaţi de la un cămin de vârstnici au primit din greşeală supradoze de vaccin

Opt angajaţi ai unui cămin de vârstnici din Germania au primit din greşeală doze de cinci ori mai mari de vaccin anti-COVID-19. Supradoza nu a avut în acest stadiu consecinţe sanitare grave, relatează AFP şi Reuters, conform Agerpres.

Cei opt, şapte femei şi un bărbat cu vârsta între 38 şi 54 de ani, lucrează la un cămin din Stralsund, în nord-estul ţării, şi fac parte din categoriile prioritare pentru administrarea vaccinului BioNTech-Pfizer, operaţiune care a debutat sâmbătă în Germania.

Cei opt au primit însă duminică, din greşeală, câte cinci doze dintr-un foc, a indicat administratorul districtului unde se află căminul, Stefan Kerth, precizând că beneficiarii au fost informaţi imediat că s-a produs o eroare, informează Agerpres.

Patru dintre ei au fost internaţi la spital pentru a fi ţinuţi sub observaţie, întrucât manifestau uşoare simptome gripale, iar ceilalţi patru au revenit acasă.

"Regret profund acest incident", a declarat administratorul districtului, asigurând că este vorba doar de cazuri izolate, având la origine "erori umane". "Le doresc tuturor persoanelor în cauză să nu se producă niciun efect secundar grav", a menţionat Kerth.

Laboratorul german BioNTech a asigurat înainte de lansarea campaniei de vaccinare în Europa, în acest weekend, că în fazele de testare au fost administrate şi doze mai mari decât cele normale şi nu s-au produs efecte secundare grave.

Vaccinul, care trebuie administrat în două reprize de câte 0,3 ml la interval de 2-3 săptămâni, este livrat într-o fiolă al cărui conţinut asigură, după diluare, cinci doze, notează sursa citată.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Germania a indicat astăzi că aceste fiole ar putea asigura şase doze, întrucât conţin un "uşor excedent" care permite umplerea unei a şasea seringi pentru injectarea vaccinului.

Ministerul Sănătăţii a comunicat această precizare landurilor, care sunt responsabile de vaccinare pe teritoriul Germaniei, dar guvernul cancelarului federal Angela Merkel a cerut totuşi autorităţilor sanitare să nu folosească "în niciun caz" surplusul de vaccin din mai multe flacoane pentru a alcătui încă o doză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb