Germania trimite medici militari în Portugalia pentru a o ajuta în lupta împotriva pandemiei

J.P.
Internaţional / 4 februarie 2021

Germania trimite medici militari în Portugalia pentru a o ajuta în lupta împotriva pandemiei

Un avion al forţelor aeriene germane Luftwaffe a decolat miercuri de la baza Wunstorf, la vest de Hanovra, cu destinaţia Lisabona, transportând personal medical şi echipamente pentru a ajuta Portugalia să lupte împotriva epidemiei de coronavirus, relatează DPA, citat de Agerpres.

Într-un discurs susţinut la baza aeriană, ambasadorul Portugaliei în Germania, Francisco Ribeiro de Menezes, a exprimat recunoştinţa ţării sale pentru asistenţa oferită într-o perioadă gravă şi dificilă şi a făcut referire la spiritul de solidaritate europeană.

Aparatul de zbor A400M a decolat cu 24 de cadre medicale, împreună cu zeci de dispozitive de ventilare artificială şi echipamente pentru terapie intravenoasă.

Opt medici sprijiniţi de alţi membri ai personalului vor petrece trei săptămâni într-un spital civil asistând pacienţii. Potrivit armatei germane, ei vor fi apoi probabil înlocuiţi de o a doua echipă.

Şeful serviciilor medicale ale armatei germane (Bundeswehr), generalul Ulrich Baumgaertner, aflat la bordul zborului, a subliniat de asemenea solidaritatea europeană.

"Situaţia de acolo este incomparabil mai gravă decât la noi. Spitalele sunt supraaglomerate şi, din acest motiv, este nevoie de noi acolo", a spus el.

Portugalia a fost puternic lovită de varianta de coronavirus care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie şi care a provocat îngrijorare în întreaga Europă, fiind mult mai contagioasă.

Potrivit asociaţiei medicale a ţării, cozi de până la 30 de ambulanţe s-au format în ultimele zile în faţa spitalelor. Potrivit mass-media portugheze, pacienţii au petrecut nopţi întregi în

ambulanţe.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb