Germania vrea lămuriri în legătură cu relatările din presă despre spioanrea Angelei Merkel de către SUA

G.B
Internaţional / 31 mai 2021

Germania vrea lămuriri în legătură cu relatările din presă despre spioanrea Angelei Merkel de către SUA

Guvernul german a luat notă şi va dori lămuriri în legătură cu informaţiile din presă conform cărora Statele Unite au spionat responsabili politici în Europa, între care şi cancelarul german Angela Merkel, cu ajutorul serviciilor de informaţii daneze, a indicat astăzi purtătorul de cuvânt al cabinetului federal, transmite Reuters, citată de Agerpres.

''Guvernul federal a luat notă de cele relatate şi se află în contact cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale relevante pentru clarificări'', a declarat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert, în cadrul întâlnirii regulate cu presa.

''Ca problemă de principiu, şi după cum ştiţi deja, v-aş ruga să înţelegeţi că guvernul federal nu comentează public în chestiuni privind activităţile de informaţii'', a adăugat el.

SUA au spionat, din 2012 până în 2014, responsabili politici din Europa, între care pe cancelarul german Angela Merkel, dar şi pe fostul ministru de externe german Frank-Walter Steinmeier şi pe ex-liderul opoziţiei Peer Steinbruck, cu ajutorul serviciilor de informaţii daneze, au relatat duminică media daneze şi europene, citate de AFP.

Canalul public danez Danmarks Radio (DR) a indicat că Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) se branşase la cabluri de telecomunicaţii daneze pentru a spiona responsabili de prim-plan şi înalţi funcţionari în Germania, Suedia, Norvegia şi Franţa.

Pentru a efectua această operaţiune, NSA a beneficiat de o colaborare în materie de supraveghere cu serviciul de informaţii militar danez FE.

DR a dezvăluit aceste informaţii după o anchetă desfăşurată în comun cu canalul suedez SVT, canalul norvegian NRK, canalele germane NDR, WDR şi cotidianul Suddeutsche Zeitung, precum şi cu publicaţia franceză Le Monde.

Ministrul danez al apărării, Trine Bramsen, a declarat pentru DR că "spionarea sistematică de către aliaţi este inacceptabilă".

La rândul său, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a afirmat astăzi că spionarea responsabililor europeni de către serviciile secrete americane, ajutate de Danemarca, ar fi "extrem de gravă dacă se confirmă".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Danemarca statul TROIAN din Uniunea Europeana care spioneaza pentru USA . Se intampla lucruri foarte grave...

    TIRFA, JALNICA MUISTA CARE LUI SUPT PE HELMUT KOHL PINA LAI FĂCUT ÎN VALID DE AMARITULE ÎN CĂRUCIOR CU ROTILE ȘI DIN CAUZA TA FEMEIA LUI SA ÎNCHIS ÎNTR-O CAMERA ÎNCHISĂ, ÎNTUNECOASA, NEAGRA ȘI FĂRĂ LUMINA ȘI SA SINUCIS ACOLO DIN VINA TA TU IAI STRICAȚI CASA CURVO LA FEL CUM AI DISTRUS EUROPA ȘI AI ADUS TOȚI NEGRI, BUZATU, URITII PĂMÂNTULUI CA SA ȚI FUTA DISPERATE LE TALE CURVE, URITE ȘI GRASE CARE NU LE VREA NIMENI DIN EUROPA DOAR GUNOAIELE DIN AFRICA. TU ȘTII PREA BINE CA BLESTEMATA TA DE GERMANIA ESTE PLINA DE BULANGII PENTRU CRIMELE PE CARE LEA FĂCUT HITLER AL TĂU. TE MIRI CA EȘTI SPIONATA ȘI TE SUPERI CA EȘTI ÎNREGISTRATĂ CIND LE SUGETI PULELE, LOR NEGRE, SI LUNGI, AFRICA IILOR ȘI MUSULMANILOR CA SA LOVEȘTI FĂRĂ MILA ÎN CREȘTINI ORTODOCȘI.JISPO,MUISTO,CURVO NOI NU NE SUPĂRĂM ȘI NU NE DOARE CA NE AI PUS PESTE VOINȚA NOASTRĂ DE VOT PE ACEST CRIMINAL ÎN SERIE, TRĂDĂTOR DE TARA, CĂLCĂTOR PESTE CADAVRE, BAUTORUL DE SINGE,MUIST L. G. B.T.IST. SUGALAU, BULANGIUL, POPONAR.. DRAGA REDACȚIE BURSA NU ȘTERGEȚI ACEST MESAJ CA SA L CITEASCĂ TOATĂ TARA SA O CUNOASCĂ PE ACEASTA CURVA, MUISTA SATANISTA, HITLERISTA, DISTRUGĂTOARE A ROMÂNIEI ȘI EUROPEI..

    .  

    1. Ma mir ca Angela se mira.Numai in urma cu 2-3 ani un alt scandal cu ascultarea telefoanelor mobile(ale ei).Si viuitorii presedinti vor fi ascultati asa cum sunt ascultasti toti presedintiiUE,ca de ceilalti ce sa mai vorbesc-e legal

    eu n-as plinge asa tare de mila scroafei !

    Snowden a spus din start că NSA e o instituție de spionaj mondială care spionează deopotrivă prieteni și dușmani (considerați cu toții niște sclavi ai imperialismului globalist).

    E jenant totuși că Merkel nu are nicio ieșire oficială pe aceasta temă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb