GFR: "Nu a fost declarat niciun câştigător pentru transportul de cărbune la CE Oltenia"

Alexandru Costea
Companii / 13 ianuarie 2015

Nu a fost declarat niciun câştigător la licitaţia de transport cărbune pentru Complexul Energetic Oltenia, confrom unui comunicat remis de Grup Feroviar Român (GFR) cu referire la informaţiile vehiculate de instituţii media despre acest subiect.

"Catalogăm drept false toate aprecierile publice care supra-evaluează rolul acestui transport de cărbune, fie pentru Grup Feroviar Român, fie pentru CFR Marfă", mai arată sursa citată.

Reprezentanţii GFR arată că ponderea transportului CE Oltenia pentru CFR Marfă este de aproximativ 7,7% din venituri, raportând valoarea anuală a acestui contract, de 85,3 milioane de lei, (oferta totală depusă de CFR Marfă a fost în cuantum de 256 milioane de lei pe o perioadă de trei ani) la veniturile de 1,11 miliarde de lei, potrivit Bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat, publicat în Monitorul Oficial.

"Grup Feroviar Român respinge cu fermitate scenariile de presă care încearcă să facă vinovat operatorul feroviar privat de concedierile masive de la CFR Marfă, precum şi de situaţia în care s-ar afla compania de stat. GFR consideră că într-un mediu de piaţă concurenţial, fiecare companie este responsabilă de politica sa economică şi de modul în care reuşeşte să se adapteze sau nu la piaţă şi la contextul economic. În plus, dorim să amintim că dezvoltarea transporturilor efectuate de operatori privaţi presupune crearea de locuri de muncă", mai arată comunicarea.

Compania naţională de transport feroviar concurează cu Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, în această procedură.

Licitaţia a fost programată, iniţial, pentru luna ianuarie 2014, când CE Oltenia a transmis invitaţii de participare către CFR Marfă, GFR şi alte trei companii.

Valoarea contractului pentru trei ani era de 473 milioane de lei (peste 100 milioane euro), iar acordul urma să intre în vigoare în 1 aprilie 2014.

Licitaţia a fost amânată după ce Gruia Stoica a fost reţinut de DNA, fiind urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Stoica i-ar fi promis avocatului Doru Boştină suma de 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportul cărbunelui.

După reţinerea omului de afaceri, CEO a anunţat că va prelungi contractul existent cu CFR Marfă. Gruia Stoica este în arest la domiciliu din luna mai, când instanţa supremă i-a înlocuit măsura arestului preventiv.

Curtea de Apel Craiova a respins, în august, ca nefondată, solicitarea CFR Marfă de anulare a licitaţiei pentru transportul cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia. Decizia Instanţei este definitivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb