GHEORGHE PĂTRAŞCU, ARHITECTUL ŞEF AL CAPITALEI:  "Primul tronson al diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus, inaugurat la finalul lunii ianuarie"

LUCIA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 9 ianuarie 2014

"Primul tronson al diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus, inaugurat la finalul lunii ianuarie"

Planul Urbanistic Zonal pentru cel de-al doilea tronson, criticat de mai multe ONG-uri de mediu

Primul tronson al diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus, cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan, va fi inaugurat, cel mai probabil, la sfârşitul lunii ianuarie, urmând ca de săptămâna viitoare să circule, de probă, tramvaiele în zonele respective, ne-a declarat, ieri, arhitectul şef al Capitalei Gheorghe Pătraşcu.

Pentru a se realiza Diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus, Primăria Capitalei a demolat Hala Matache şi alte 90 de case, fiind considerat unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură derulate de autorităţile din Bucureşti.

Finalizarea lucrărilor de la primul tronson al Diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus are loc cu o întârziere de circa doi ani de la termenul anunţat iniţial de către autorităţi.

Între timp, primăria Capitalei pregăteşte al doilea tronson al Diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus, Planul Urbanistic aflându-se, în prezent, în dezbatere publică.

Cel de-al doilea tronson va fi cuprins între strada Vasile Pârvan şi Piaţa George Coşbuc şi prevede construirea unui tunel pe sub Dealul Arsenalului, având o lungime de 800 de metri, şi o adâncime maximă de 20 de metri potrivit datelor din Planul Urbanistic.

Intrarea în subteran se va face de pe strada B.P. Hasdeu, din dreptul Institutului de Biologie, va continua pe sub Dealul Arsenalului, între Palatul Parlamentului şi Catedrala Mântuirii Neamului şi se va ieşi pe strada Uranus.

Planul Urbanistic pentru cel de-al doilea tronson al Diametralei prevede "tăierea" a circa 5.500 de metri pătraţi din parcul Izvor şi defrişarea a circa 196 de arbori.

Mai multe ONG-uri de mediu au reclamat faptul că PUZ-ul pentru cel de-al doilea tronson al diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus propune unele iniţiative extrem de costisitoare, cum ar fi construirea unui tunel pe sub Casa Poporului.

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, ne-a declarat, recent, că Primăria Capitalei a încercat sa evite şedinţele de dezbatere publică, afişând proiectele pe site în zilele libere de la sfârşitul anului 2013 şi începutul anului 2014.

Totodată, ONG-urile de mediu au mai reclamat faptul că, potrivit planul Urbanistic Zonal pentru cel de-al doilea tronson al diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus, ar urma să fie defrişaţi circa 200 de arbori şi se va pierde circa 10% din Parcul Izvor.

Cu toate acestea, arhitectul şef al Capitalei Gheorghe Pătraşcu ne-a spus că, în realitate, nu se va pierde mai mult de 3% din Parcul Izvor, echivalentul a 5.500 metri pătraţi. În plus, domnia sa susţine că o mare parte din cei 5.500 metri pătraţi figurează în Planul Urbanistic General ca spaţiu construibil.

Planul Urbanistic Zonal pentru tronsonul II al Diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus va trebui mai întâi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, urmând să fie aprobat şi bugetul aferent demarării operaţiunilor de construcţie.

Pentru primul tronson, autorităţile au achitat o notă de plată în valoare de peste 67 de milioane de euro, dintre care 38 milioane lucrările propriu-zise, iar 29 de milioane de euro în cuantumul exproprierilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb