Gigantul de lux "Richemont" şi-ar putea vinde divizia de modă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 mai 2013

Brandul de îmbrăcăminte Chloe nu s-a redresat pe deplin niciodată după plecarea, în 2006, a designerului Phoebe Philo. În 2009, "Richemont" a îngheţat planul de deschidere de noi magazine, iar în 2011, Clare Waight Keller a devenit director creativ al diviziei.

Brandul de îmbrăcăminte Chloe nu s-a redresat pe deplin niciodată după plecarea, în 2006, a designerului Phoebe Philo. În 2009, "Richemont" a îngheţat planul de deschidere de noi magazine, iar în 2011, Clare Waight Keller a devenit director creativ al diviziei.

Martha Wikstrom, directorul acestor operaţiuni, a demisionat

Producătorul elveţian de articole de lux "Richemont" a rămas fără unul dintre executivii săi de top, în condiţiile în care există speculaţii că grupul care deţine mărcile Cartier, Piaget şi Montblanc va înstrăina brandurile neperformante, precum cele de îmbrăcăminte.

Martha Wikstrom, cea care a condus divizia de modă şi accesorii din 2009, a demisionat "cu efect imediat", conform anunţului făcut de al doilea mare producător mondial de pe segmentul de lux, care a precizat că Wikstrom îşi va păstra poziţia în board-ul "Richemont" până la adunarea generală programată pentru data de 12 septembrie.

"Richemont" nu a explicat motivul plecării doamnei Wikstrom şi nu a informat cine îi va lua locul.

Grupul "Richemont" s-a bazat, în ultimele trei trimestre, pe vânzările de bijuterii şi ceasuri, dar a fost prezent, de asemenea, în sectoarele de îmbrăcăminte şi articole din piele, prin branduri precum Alfred Dunhill, Azzedine Alaia, Lancel şi Chloe.

Compania a raportat, săptămâna trecută, o creştere cu 30% a profitului său în anul fiscal încheiat în 31 martie, la 2,013 miliarde euro, în baza cererii de bijuterii şi ceasuri. Vânzările totale ale "Richemont" au sporit cu 14%, la 10,15 miliarde euro, iar dacă se exclud fluctuaţiile de curs valutar, avansul a fost de 9%. În sectorul bijuteriilor, vânzările companiei au crescut cu 13%, la 5,206 miliarde euro.

Când şi-a publicat rezultatele financiare, compania a menţionat că divizia de modă a avut o evoluţie slabă: creşterea vânzărilor a fost "cu o singură cifră", iar profitul operaţional - mai mic decât în anul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb