Gino Iorgulescu va ieşi la pensie de la LPF

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 24 octombrie 2017

Gino Iorgulescu va ieşi la pensie de la LPF

Gino Iorgulescu (61 de ani) a câştigat, ieri, un nou mandat, de cinci ani, în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. Iorgulescu a obţinut 13 voturi, iar contracandidatul său, Sorin Drăgoi, doar un vot, al clubului pe care îl conduce, ACS Poli Timişoara. Scrutinul a fost unul de tip "blitz", în doar 15 minute cluburile au decis că Iorgulescu trebuie menţinut în funcţie.

Din păcate şi de această dată umbra politicului a planat asupra scrutinului, declaraţiile publice ale lui Liviu Dragnea, că are un favorit, că a fost deranjat de declaraţiile altuia, dar şi că nu s-a amestecat deloc în scrutin, au dat apă la moară celor care susţin că şi în fotbal jocurile electorale sunt făcute de politicienii aflaţi la putere. Inclusiv Sorin Drăgoi a lăsat să se înţeleagă că nu a fost învins doar de Iorgulescu, deşi era limpede încă din start că fostul internaţional este favorit să câştige: "A fost 13-1, e greu să lupţi cu un contracandidat preferat (n.r. referirea la declarţiile lui Dragnea). E greu să reuşeşti să schimbi mentalitatea şi să faci ceva pentru fotbalul românesc. Dezamăgit nu sunt de voturile pe care nu le-am primit, dezamăgit sunt de situaţia fotbalului românesc. Eu am simţit că reprezentanţii cluburilor au votat pentru un lucru mai bun în fotbal. Şi dacă ăsta este lucrul mai bun în fotbal le respect opţiunea. Nu e jenant scorul. Jenant era dacă nu participam. Am venit, am participat. La 5-0 nu îţi retragi echipa de pe teren, lupţi până la capăt. Totul s-a schimbat peste noapte. Sunt mai supărat pentru Poli Timişoara, decât pentru votul de azi. Era firesc, era normal. Eu am încercat să fac lucrurile să se schimbe, să fac un nou început pentru fotbalul românesc. Din păcate nu am reuşit să conving cluburile. Sper ca peste cinci ani să avem un fotbal mai bun".

Gino Iorgulescu a anunţat că nu va face nicio schimbare în echipa de conducere a LPF şi a infirmat amestecul politicului: "Mulţumesc cluburilor pentru încrederea acordată. Sper să facem împreună lucruri bune, să creştem acest produs, Liga 1 la fotbal. Voi respecta tot ce am pus în programul pentru care am fost ales. Vă anunţ că potrivit statului preşedintele numeşte secretarul general şi vicepreşedintele, voi continua cu aceeaşi echipă, cu care am colaborat foarte bine. (...) Sponsorilor trebuie să le oferi ceva, expunere ca să vină lângă tine. Trebuie să facem nişte propuneri ca să modificăm legea sponsorizării. Noi nu putem să atragem prea mulţi sponsori în actualele condiţii. Vom încerca să convingem cluburile să vindem la comun nişte drepturi de imagine, astfel poate creşte contractul pentru vânzarea drepturilor TV. Ne preocupă de mai mult timp problema dispariţiei brandurilor de tradiţie din fotbalul românesc. Am făcut un proiect de lege şi îl vom înainta Parlamentului, pentru protejarea brandurilor. Acestea ar trebui să aparţină municipalităţilor care să poată colabora cu diverşi investitori, dar să nu mai existe riscul dispariţiei. (...) Domnul Dragnea nu s-a implicat în această campanie, să fie clar".

Iorgulescu speră ca în acest al doilea mandat, ultimul la care are dreptul, să modifice ceva şi în relaţia cu FRF, iar propunerile LPF să nu mai depindă în Comitetul Executiv de votul celor de la "fotbal pe plajă, fotbal în sală şi fotbal feminin". De asemenea se doreşete ca LPF să aibă un cuvânt de spus în activitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor, inclusiv să urmărească felul cum sunt delegaţi arbitrii. Schimbarea sistemului competiţional se va face inclusiv cu acordul televiziunilor care deţin drepturile de difuzare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai bine s-ar fi pensionat anticipat...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb