GOLDMAN SACHS:  "Este momentul să ne întoarcem la acţiunile de tip value, din sectorul energetic sau medical"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 februarie 2023

"Este momentul să ne întoarcem la acţiunile de tip value, din sectorul energetic sau medical"

"Acţiunile au crescut pe măsură ce ratele au scăzut, acum dobânzile merg din nou în sus, iar acţiunile se retrag", spune David Kostin, strateg la Goldman

Este momentul să ne întoarcem la acţiunile de tip "value", din sectoare precum cel energetic sau medical, în condiţiile în care ratele dobânzilor continuă să crească, crede David Kostin, strateg-şef pentru acţiuni americane la Goldman Sachs, conform Business Insider.

"Ratele cresc şi, prin urmare, căutăm valoare. Aceasta va fi strategia şi miza pentru acest an", a spus Kostin la Bloomberg TV, potrivit sursei menţionate. "Ponderea profiturilor ce provin din energie este mult mai mare decât ponderea sectorului în piaţă. Cam 10% din profiturile totale ale pieţei (n.r. a companiilor listate) şi poate 5% din capitalizarea pieţei (n.r. ponderea companiilor energetice), ceea ce sugerează că, probabil, profiturilor sunt mult mai mari în acea zonă".

Acţiunile de tip "value", ale companiilor din domenii defensive, tind să fie mult mai reziliente într-un mediu cu dobânzi ridicate şi inflaţie mare, decât sectoarele mai riscante, cum este cel tehnologic. Anul trecut, marile companii petroliere au înregistrat profituri record, într-un climat marcat de tubulenţe în piaţa energiei, declanşate de invazia Rusiei în Ucraina.

În general, atractivitatea acţiunilor scade pe măsură ce ratele dobânzilor cresc, deoarece investitorii caută plasamente mai sigure pentru capitalul pe care-l deţin, cum sunt obligaţiunile cu randamente atractive sau chiar conturile de economii.

Kostin crede că, anul trecut, circa 70% din randamentul acţiunilor a fost determinat de factori macroeconomici, restul de 30% fiind dat de elemente individuale ale companiilor. Dar, acum aceste proporţii încep să se inverseze. Istoric, 60% din randamentul acţiunilor a fost determinat de performanţa individuală a emitenţilor, conform strategului.

Goldman vede cotaţia indicelui S&P 500 încheind anul la 4.000 de puncte, aproximativ în jurul nivelului la care se află acum.

"Acţiunile au crescut pe măsură ce ratele au scăzut, acum dobânzile merg din nou în sus, iar acţiunile se retrag. Ţinta noastră pentru finalul anului este de 4.000 de puncte", a spus Kostin.

La finele săptămânii trecute, cei de la Goldman Sachs au declarat că se aşteaptă ca Rezerva Federală să crească ratele dobânzilor de încă trei ori în acest an, după ce ultimele date publicate sugerau presiuni inflaţioniste persistente şi o piaţă a muncii puternică, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acțiunile value trebuie sa le ai în portofoliu permanent!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb