"Goldman Sachs": Euro va reveni la 1,45 dolari

Alina Vasiescu
Macroeconomie / 14 martie 2010

"Goldman Sachs": Euro va reveni la 1,45 dolari

Traderii nu cred, însă, în aprecierea monedei europene

Investitorii ar trebui să cumpere euro, în defavoarea dolarului, şi să parieze că moneda europeană se va aprecia la 1,45 dolari, în condiţiile în care sentimentul privind situaţia Greciei se îmbunătăţeşte, spun analiştii "Goldman Sachs Group" Inc.

În opinia acestora, sprijinul liderilor europeni pentru măsurile de reducere a deficitului bugetar al Greciei va diminua riscul care priveşte dinamica euro. Specialiştii băncii americane afirmă: "Vor fi mai multe surprize de creştere din partea regiunii euro decât din partea SUA, în viitorul apropiat. În timp ce preconizăm o apreciere sustenabilă a dolarului pe termen lung, credem că, pe tremen scurt, presiunile se vor inversa". Potrivit "Goldman Sachs", creşterea regiunii euro va accelera în prima jumătate din acest an, în timp ce economia SUA va decelera semnificativ.

"Euro are potenţialul să se aprecieze la 1,45 dolari în următoarele trei luni", subliniază analiştii "Goldman Sachs".

Săptămâna trecută, euro s-a apreciat cu 1% la New York, având un curs de 1,3769 dolari, faţă de 1,3626 dolari la data de 5 martie. Vineri, moneda unică a urcat până la 1,3796 dolari - cel mai ridicat curs înregistrat după data de 11 februarie.

"Goldman Sachs" arată că investitorii ar trebui să renunţe la pariurile pe deprecierea euro sub pragul de 1,35 dolari. Analiştii băncii sunt de părere că, şi în condiţiile în care Grecia nu va reuşi să obţină fondurile necesare pentru achitarea datoriilor care ajung la teremen lunile viitoare, alte state din zona euro vor oferi acestei ţări finanţare necomercială.

Contrar celor estimate de banca americană, traderii futures pariază că euro se va deprecia în continuare faţă de dolar, chiar dacă oficialii europeni încearcă să sprijine Grecia. Traderii sunt de părere că sentimentul negativ faţă de euro va fi resimţit în continuare.

Goldman Sachs: "Previziunile noastre pentru creşterea economiei SUA arată un declin substanţial comparativ cu vârful de 5,7% atins în ultimul trimestru din 2009. Anticipăm o expansiune de circa 2% sau chiar mai puţin până în semestrul al doilea din 2010".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ALTCEVA NU STIU SA FACA? DE EXEMPLU SA INVESTEASCA IN INFRASTRUCTURA, IN PRODUCTIE? TOT CU SPECULATII SE OCUPA? LASA-NEEEE! LASA-NEEEEE!!! GOLDMANEEEEEEEEEE!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb