Goodmills Group face ofertă de preluare pentru acţiunile Titan pe care nu le deţine

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai 2013

Goodmills Group face ofertă de preluare pentru acţiunile Titan pe care nu le deţine

Goodmills Group, acţionarul majoritar al companiei de morărit şi panificaţie Titan SA (simbol MPN), a lansat o ofertă de cumpărare în valoare de 2,2 milioane lei (513.000 de euro) pentru pachetul de 2,1% din titlurile MPN pe care nu le deţine.

Goodmills Group, controlat de grupul financiar Raiffeisen, deţine în prezent 97,9% din acţiunile Titan.

Oferta de cumpărare va fi derulată în perioada 4 - 25 iunie şi va fi intermediată de Raiffeisen Capital&Investment, potrivit unui anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cel mai probabil, compania va părăsi cota Bursei, având în vedere prevederile legii pieţei de capital conform cărora acţionarul care depăşeşte 95% din titlurile unei companii poate cere retragerea obligatorie a acţionarilor şi delistarea societăţii.

Goodmills Group propune acţionarilor minoritari ai Titan un preţ de 0,26 lei pentru fiecare acţiune. Ieri, titlurile MPN au scăzut cu 15%, la 0,2635 lei/unitate.

Din cauza free-floatului extrem de scăzut al "Titan" (2,15% din capitalul social) emitentul este foarte puţin lichid şi oferta de preluare vine ca o consecinţă firească a acestui aspect, este de părere Nicu Grigoraş, Broker Intercapital Invest

"Era normal ca acţionarul majoritar să facă oferta de preluare (deţine 98% din companie)", consideră şi analistul SSIF Broker Andrei Rădulescu.

"Scăderea de astăzi (n.r. ieri) a cotaţiilor (cu 15% la 0,2635 lei) a fost determinată de faptul ca preţul de ofertă aprobat de CNVM este de 0,26 lei pe acţiune. Practic, am asistat la o convergenţă a cotaţiei către preţul de ofertă.

Cifra de afaceri a companiei de morărit şi panificaţie a crescut cu 14% în perioada octombrie 2012 - martie 2013, la 160 milioane lei (35,9 milioane euro), însă profitul a coborât cu 18,9%, la aproape 1,3 milioane lei. Începând cu anul 2011, Titan a optat pentru un an financiar diferit de anul calendaristic, noua perioadă de raportare fiind octombrie - septembrie.

Compania de morărit şi panificaţie estimează pentru acest exerciţiu financiar o cifră de afaceri de 369,6 milioane lei (85,3 milioane euro), în creştere cu aproape o treime faţă de nivelul înregis-trat în exerciţiul financiar încheiat în septembrie 2012, de 279 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb