Gorghiu, despre comasarea alegerilor: "N-avem voie să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024"

T.B.
Politică / 16 ianuarie

Gorghiu, despre comasarea alegerilor: "N-avem voie să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024"

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, lider al organizaţiei PNL Argeş şi vicepreşedinte naţional al partidului, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu au "voie" să "întindă nervii" românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024, iar organizarea mai multor rânduri de alegeri presupune costuri ridicate, dar şi faptul că oboseala electoratului ar putea duce la absenteism, conform agerpres.

Potrivit sursei citate, "Eu, ca argeşeancă, ca om care a văzut foarte multe campanii în politica românească din 2001 încoace, vă spun că n-avem voie noi, cei din coaliţia aflată la guvernare în momentul acesta, să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024. Şi aşa cred că trebuie să fim corecţi cu cetăţenii şi să le spunem că avem priorităţi care pot fi puse într-o anumită umbră dacă ne vom concentra prea mult pe atâtea campanii electorale şi pe atâtea alegeri", a spus senatorul Alina Gorghiu, în conferinţa de presă.

În context, ministrul Justiţiei a făcut referire şi la costurile ridicate cu organizarea acestor alegeri, dar şi la oboseala electoratului şi un eventual absenteism electoral, relatează sursa.

Conform sursei menţionate, "M-aş bucura ca în luna februarie să găsim o soluţie înţeleaptă, iar eu sper (...) să găsim soluţia agreată, consensuală la nivelul coaliţiei, astfel încât să eliminăm toate aceste probleme care ar putea fi create în an electoral, an electoral care întotdeauna presupune un anumit nivel de agitaţie socială, greve, proteste, le vedem cu toţii, dar presupune şi costuri destul de mari. (...) În acest an vorbim de 3,8 miliarde de lei care se cheltuie pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a acestor alegeri. Ca să nu mai vorbim de faptul că această economie ar fi binevenită la bugetul statului şi, un argument suplimentar, cred că am putea să evităm oboseala electoratului şi un eventual absenteism spre sfârşitul anului", a mai afirmat ministrul Alina Gorghiu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PNL.Cereti fara de zabava comasarea Alegerilor ( cetatenii nu vor veni la vot daca nu facet asta ).Cereti imediat tuturor Partidelor participante in Alegeri un juramint de credinta fata natiunea Romana ce doreste in imensa ei majoritate a fi pentru totdeauna membru in UE.Cereti acelasi lucru UDMR. Demascati pe toti aceea care doresc a politiza narativul moscovei .Cereti ,prin declaratii in Media , imediata coaptare a Rep.Moldova si a Ucrainei in structurile NATO.

    Jale mare ,pierd pnl știi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb