Grampet Group extinde colaborarea cu Uniunea Căilor Ferate din Cuba

Ziarul BURSA #Companii / 22 aprilie 2013

O delegaţie din cadrul Uniunii Căilor Ferate din Cuba se află în ţara noas­tră timp de o săptămână în vederea efectuării unei vizite la fabricile din cadrul Grampet Group, potrivit unui anunţ al operatorului privat de transport feroviar. Cooperarea dintre cele două părţi a fost stabilită prin încheierea unui acord de colaborare, semnat în luna noiembrie 2012.

În cele şapte zile, cubanezii, veniţi ieri în România, vor vizita fabrica de reparaţii de locomotive Reloc Craiova, Electroputere VFU Craiova şi fabrica Remar Paşcani.

După deschiderea delegaţiei oficiale, vicepreşedintele Grampet Group Graţian Călin le-a spus invitaţilor cubanezi: "Avem ambiţia că în tot ce înseamnă sectorul feroviar, poate că nu facem 100% din ce se poate face, dar 75% tot facem. Ne putem mândri că suntem în stare să construim sau să reparăm orice fel de vagon de marfă, orice fel de vagon de călători şi orice fel de locomotivă. Grupul nostru este cel mai mare operator privat din Europa. Nu putem să ne comparăm cu marile întreprinderi de stat, dar ne putem compara cu întreprinderi de stat mai mici din Europa. Spre exemplu: întreprinderea de stat din Ungaria operează cu 9.000 de vagoane, în timp ce noi manageriem o flotă de aproape 18.000 de vagoane".

Din delegaţie face parte şi Excelenţa Sa Marta Caridad Fajardo Palet, ambasadorul Republicii Cuba în Româ­nia, care a promis reprezentanţilor Grampet sprijinul ambasadei cubaneze în activitatea pe care o desfăşoară.

Potrivit lui Graţian Călin, cele două părţi au discutat despre construcţia, în parteneriat, a unei linii tehnologice de producţie în Cuba, unde Grampet Group va asigura tehnologia, knowhow-ul, piese, ansamble şi subansamble fabricate în România, precum şi resursa umană de specialitate.

"Aşa cum am discutat cu şeful delegaţiei, acest parteneriat romano-cubanez va fi capabil să exporte material rulant în toată America Latină. Un prim pas va fi făcut către Venezuela", a mai subliniat domnul Călin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb