Grecia transformă aeroportul Hellenikon din Atena într-o uriaşă staţiune turistică

G.U.
Miscellanea / 3 iulie 2020

Sursă foto: Reuters

Sursă foto: Reuters

Grecia a început astăzi să pregătească terenul pentru un proiect imobiliar care vizează transformarea unui fost aeroport de lângă Atena în una din cele mai mari staţiuni turistice din Europa, de trei ori mai mare decât Monaco, transmite Reuters, conform Agerpres.

Fostul aeroport Hellenikon din zona de coastă a capitalei Atena este abandonat de aproape două decenii. După ani de întârzieri din cauza obstacolelor birocratice şi a opoziţiei localnicilor, echipele de demolare au început vineri să doboare primele structuri din sutele de clădiri care trebuie înlăturate de pe suprafaţa de teren care se întinde pe 600 de hectare.

Compania Lamda Development, care în anul 2014 a obţinut închirierea pe termen lung a terenului, intenţionează să construiască aici un complex de case de lux, hoteluri, birouri, un port dedicat iahturilor şi un cazinou, la un cost total de opt miliarde de euro.

"Acestea este un proiect care simbolizează o nouă Grecie", a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis la ceremonia de inaugurare.

Privatizarea aeroportului Hellenikon din Atena şi transformarea sa în staţiune turistică a fost una dintre condiţiile incluse în acordul de asistenţă convenit de Grecia cu creditorii internaţionali. Însă această privatizare în valoare de 915 milioane de euro, care prevede o concesionare pe o perioadă de 99 de ani a terenului pe care era amplasat fostul aeroport Hellenikon, a fost suspendată imediat după venirea la putere, în luna februarie 2015, a partidului condus de Alexis Tsipras.

Actualul guvern conservator condus de Kyriakos Mitsotakis a promis că va urgenta proiectul care ar urma să creeze aproximativ 10.000 de locuri de muncă în perioada lucrărilor de construcţie şi să atragă mii de turişti şi investitori în capitala Greciei.

Firma Lamda intenţionează să cheltuie două miliarde de euro numai în primii cinci ani ai fazei de construcţiei, care în total ar urma să se întindă pe 25 de ani, pentru a ridica două clădiri de birouri, un hotel, aproximativ 800 de locuinţe şi un parc. Directorul general Odisseas Athanasiou a spus vineri că lucrările de construcţie vor începe în prima jumătate a lui 2021.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Infernul Lagărului de Concentrare Grecesc alungă toți turiștii... FIIND CONSIDERAȚI SUBRASĂ DE NAZIȘTII GRECI, ROMÂNII SUNT TESTAȚI CU PREDILECȚIE, DOVADĂ FIIND OLANDEZII CARE NU FUSESERĂ TESTAȚI DIN AVION CU ROMÂNII!!! POATE CĂ AUTORITĂȚILE MALEFICE AU CONVORBIT ÎNTRE ELE DE O PARTE ȘI DE ALTA PENTRU A INSTITUI BĂTAIA DE JOC!!! PE DE ALTĂ PARTE, NICI ÎN ROMÂNIA NU SE MAI DUCEAU ROMÂNII, DEOARECE PREȚURILE SE TRIPLASERA!!! CUM S-AU LIPIT CEI DE ICI-COLO, de la 1000 de km distanță, DE BANUL PUBLIC, NU SE MAI DESPRIND DE EL!!! AVALANȘĂ DE ÎMBOLNĂVIRI, JURNALIȘTI CARE NU MAI SUNT CREDIBILI, NEASCULTAȚI DE NIMENI (PENTRU $ 7, 000 UITAU DE TOT, AVEAU FAMILIE, ÎȘI PIERDEAU LOCUL DE MUNCĂ), TELEVIZOARE CARE MERGEAU ÎN GOL, MEDICI PLĂTIȚI SĂ FACĂ PROPAGANDĂ PANDEMIEI!!! AUTORITĂȚILE GRECO-ROMÂNE NU SUNT CAPABILE SĂ TREACĂ PESTE CORONAVIRUS!!! PESTE ANI ȘI ANI VOR MAI AJUNGE ROMÂNII ÎN GRECIA!!! DOAR SĂ INSTITUIE NOUA ORDINE MONDIALĂ, RÂZÂND CU DINȚII LOR MUCEGĂIȚI!!! LANȚURILE SUNAU, PARCĂ NU AVEAU OCUPANȚI!!!

    1. Slave of the World! 16 miles of cars at the Bulgarian-Greek border! Kulata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb