Grecii de la "Olympus" investesc 55 milioane de euro într-o fabrică de lactate

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Companii / 1 iulie 2011

Ioannis Kommatos

Ioannis Kommatos

Producătorul elen "Olympus" a anunţat deschiderea unei fabrici de produse lactate în valoare de peste 55 milioane de euro, în comuna Halchiu din judeţul Braşov, în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri. Potrivit reprezentanţilor companiei, noua fabrică va avea o capacitate de recepţie a laptelui de până la 40.000 litri/oră şi trei linii de producţie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) şi lapte (PET:16.000 litri/oră).

Dimitrios Sarantis, preşedintele grupului "Olympus" a declarat: "Operaţiunile noastre din România, unde am făcut cea mai mare investiţie din afara Greciei, sunt de o importanţă strategică în dezvoltarea grupului, fiind poarta noastră de acces către pieţele europene".

Potrivit lui Ilias Pliatsikas, directorul adjunct al "Olympus" Româ-nia, inaugurarea oficială a fabricii va avea loc în septembrie anul acesta. Domnia sa a adăugat că materia primă pentru producţie este exclusiv românească, fiind colectată de la 500 de fermieri din Transilvania şi Banat, prin intermediul unei flote de 25 de cisterne izoterme. Fabrica va ajunge la capacitate maximă după trei ani (în lunile mai-iunie), potrivit lui Ilias Pliatsikas, în prezent, fabrica fiind la 30% din capacitatea totală.

Ioannis Kommatos, directorul adjunct al "Olympus" România pe partea de producţie şi achiziţii, a declarat că 75-80% din laptele produs va proveni din ferme, iar restul, din centre de colectare. Din producţia totală, exporturile reprezintă 60%, potrivit lui Ilias Pliatsikas. Domnul Pliatsikas a adăugat că, în prezent, producţia este realizată de 60 de angajaţi, însă, după o jumătate de an, estimează că numărul angajaţilor va ajunge la 120.

Ioannis Kommatos a declarat că investiţia este finanţată de capitalurile proprii ale companiei-mamă. Amortizarea investiţiei se va realiza în 15 ani, potrivit lui Ilias Pliatsikas. Domnia sa a adăugat că de la funcţionarea la capacitate maximă a fabricii estimează că afacerile firmei vor creşte cu 15 milioane de euro/an, până vor ajunge la o cifră de afaceri de 70 milioane euro. Potrivit domniei sale, anul trecut, cifra de afaceri de la "Olympus" România a fost de 20 milioane de euro, cu un profit de 200 mii lei. Anul acesta, domnia sa estimează o cifră de afaceri de 24-25 milioane euro, iar în 2012, afacerile estimate vor ajunge la 30 milioane euro.

Grupul "Olympus" este prezent în ţara noastră din 1999, printr-o unitate de procesare a laptelui în Baraolt, judeţul Covasna. Grupul elen derulează operaţiuni în 34 de ţări precum SUA, Germania, Italia şi deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România.

Compania a început distribuţia de telemea, caşcaval şi produse lactate în ţara noastră în 2007, iar în 2009 a achiziţionat un centru logistic în crevedia, Bucureşti.

Acţionarii "Olympus Dairy Industry" au aprobat, în cadrul Adunării Generale din data de 31 mai 2011, majorarea capitalului social cu 7.999.998 euro, prin aducerea ca aport a acestei sume de către societatea "Olympus Larisa Dairy Industry".

În urma acestei majorări, capitalul societăţii va creşte cu 32.959.994,98 lei, la 236.678.188,78 lei, fiind emise 2.010.982 acţiuni noi. Astfel, numărul total de acţiuni se ridică la 14.440.402. Acţionarul majoritar al companiei este "Olympus Larisa Dairy Industry", cu o deţinere de 86,47% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb