Green Deal intră în dezbatere publică

Ziarul BURSA #Politică #Mediu / 5 martie 2020

Comisia Europeană a adoptat, ieri, o propunere de consacrare în legislaţie a angajamentului politic al Uniunii Europene de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Actul legislativ european privind clima stabileşte obiectivul pentru 2050 şi direcţia de urmat pentru toate politicile UE şi oferă previzibilitate autorităţilor publice, întreprinderilor şi cetăţenilor.

Totodată, Comisia a lansat o consultare publică cu privire la viitorul Pact climatic european (Green Deal). Prin intermediul acestei consultări, publicul va fi implicat în proiectarea în comun a acestui instrument. Consultarea publică va fi deschisă timp de 12 săptămâni. Contribuţiile vor fi utilizate pentru a defini Pactul climatic, care va fi lansat înainte de Conferinţa Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice care va avea loc la Glasgow în noiembrie 2020 (COP26).

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat: "Acţionăm pentru ca UE să devină primul continent din lume neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Actul legislativ privind clima reprezintă traducerea în termeni juridici a angajamentului nostru politic şi ne plasează în mod ireversibil pe calea către un viitor mai durabil. Acesta constituie elementul central al Pactului ecologic european, oferind previzibilitate şi transparenţă pentru industria şi investitorii europeni. De asemenea, actul legislativ privind clima stabileşte direcţia pentru strategia noastră de creştere verde şi garantează faptul că tranziţia va fi treptată şi echitabilă".

Vicepreşedintele executiv pentru Pactul ecologic european, Frans Timmermans, a adăugat: "Actul legislativ european privind clima este şi un mesaj adresat partenerilor noştri internaţionali, prin care le spunem că a sosit momentul să creştem împreună nivelul mondial de ambiţie în urmărirea obiectivelor noastre comune stabilite în Acordul de la Paris. Actul legislativ privind clima ne va permite să rămânem concentraţi şi disciplinaţi, să ne menţinem pe calea cea bună şi să ne asumăm răspunderea pentru rezultate".

Prin intermediul actului legislativ european privind clima, Comisia propune un obiectiv obligatoriu din punct de vedere juridic: reducere la zero a emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2050. Instituţiile UE şi statele membre sunt obligate în mod colectiv să adopte măsurile necesare la nivelul UE şi la nivel naţional pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Actul legislativ privind clima include măsuri pentru a monitoriza progresele înregistrate şi pentru a ne adapta acţiunile în consecinţă, pe baza sistemelor existente, cum ar fi procesul de guvernanţă pentru planurile naţionale privind energia şi clima ale statelor membre, rapoartele periodice ale Agenţiei Europene de Mediu şi cele mai recente dovezi ştiinţifice privind schimbările climatice şi impactul aces­tora. Progresele vor fi analizate o dată la cinci ani, în conformitate cu evaluarea la nivel global prevăzută în Acordul de la Paris.

Până în iunie 2021, Comisia va reexamina şi, după caz, va propune revizuirea tuturor instrumentelor de politică relevante pentru a realiza reducerile suplimentare ale emisiilor pentru 2030.

Pentru perioada 2030-2050, Comisia propune stabilirea unei traiectorii la nivelul UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru a măsura progresele şi a asigura previzibilitate pentru autorităţile publice, întreprinderi şi cetăţeni.

Comisia va fi autorizată să formuleze recomandări adresate statelor membre ale căror acţiuni nu sunt în concordanţă cu obiectivul neutralităţii climatice, iar statele membre vor fi obligate să ţină seama în mod corespunzător de aceste recomandări sau să explice motivele pentru care nu au făcut acest lucru.

Comisia a început în mod oficial să lucreze, odată cu publicarea evaluărilor iniţiale ale impactului privind viitorul mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon şi privind revizuirea Directivei privind impozitarea energiei, două dintre celelalte instrumente de politică importante din cadrul Pactului ecologic european. În plus, colegiul comisarilor a adoptat o propunere de desemnare a anului 2021 drept Anul european al căilor ferate pentru a evidenţia beneficiile pentru climă generate de intensificarea utilizării reţelei feroviare pentru transportul de pasageri şi de mărfuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb