Green Genius semnează primul său contract de dezvoltare de energie solară din România

G.D.
Companii / 12 decembrie 2022

Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius

Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius

Compania de energie regenerabilă Green Genius semnează primul contract de dezvoltare de energie solară din România şi începe astfel implementarea portofoliului total de 500MW de energie solară în ţară, conform unui comunicat remis redacţiei.

"România se află pe harta noastră de câţiva ani ca ţară cu un potenţial substanţial de dezvoltare a surselor regenerabile de energie, atât de necesare pentru Europa de azi.", a declarat Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius.

"Este un moment important în călătoria noastră către consolidarea unui viitor sustenabil şi asigurarea unei mai mari stabilităţi economice pe continent.", apreciază Filip Sypko.

Potrivit sursei citate, pentru dezvoltarea primei etape Green Genius a ales doi dezvoltatori locali români cu o istorie şi experienţă solidă în domeniu, Daniel Vlăsceanu şi Ştefan Ene. Cooperarea va începe prin dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 10 MW în comuna Ulmi, jud. Dâmboviţa, investind peste 8 milioane euro. Proiectul are asigurată deja conexiunea, iar faza de construcţie ar trebui să înceapă în al doilea trimestru al anului 2023.

"Suntem bucuroşi că Green Genius a ales să intre în România construind primul nostru proiect fotovoltaic; avem încredere că proiectul va fi implementat cu succes.", spune Daniel Vlăsceanu.

"În alegerea investitorului care va construi şi opera proiectul, a contat experienţa şi robusteţea grupului, iar Green Genius (parte a Modus Group) este un partener solid, cu o reputaţie impecabilă." a declarat şi Ştefan Ene.

În prezent, Green Genius are proiecte în lucru de 180 MW în România şi îşi propune să construiască un portofoliu de energie fotovoltaică de 500MW în următorii trei ani.

România este una dintre cele opt ţări din Europa, unde Green Genius dezvoltă parcuri fotovoltaice.

"Business-ul cu fotovoltaice este reevaluat în multe ţări acum şi această tranziţie a percepţiei este în mare parte determinată de nevoie. Necesitatea accelerării dezvoltării energiei solare crează oportunităţi în unele ţări. Permiţându-ne să ne adaptăm şi să acţionăm cu promptitudine, suntem pe cale să ne dublăm portofoliul solar în Europa în acest an.", - subliniază Simonas ©ileikis, Head of Solar Business la Green Genius, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb