• Compania vrea să se listeze la BVB
• Oferta este croită în două tranşe, investitorii de retail beneficiind de un discount de 5% în primele trei zile ale operaţiunii de piaţă
Green Tech International, grup ce se ocupă cu furnizarea de căldură ecologică pentru diferite tipuri de clienţi, derulează o ofertă de vânzare a cel mult 2,3 milioane de acţiuni, în perioada 19 decembrie - 30 decembrie, compania urmând să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform prospectului întocmit de Swiss Capital.
Acţiunile sunt oferite la un preţ situat între 15 şi 15,5 lei, ceea ce conferă emitentului o evaluare anticipată între 1,22 miliarde lei şi 1,26 miliarde lei, în ipoteza în care toate titlurile vor fi subscrise, conform calculelor noastre.
Oferta este croită în două tranşe, un milion de acţiuni fiind destinate investitorilor de retail şi un milion de acţiuni fiind pentru investitorii instituţionali, cu posibilitate de realocare. Investitorii de retail beneficiază de un discount de 5% în primele trei zile lucrătoare ale ofertei, respectiv până în data de 23 decembrie, inclusiv.
"Dimensiunea finală a fiecărei tranşe a ofertei va fi stabilită de emitent, la recomandarea intermediarului, pe baza nivelului de subscrieri primite de la investitori, după închiderea perioadei de ofertă", se arată în prospect.
De asemenea, există posibilitatea de supra-alocare a 300.000 de acţiuni, ce pot fi folosite de managerului de stabilizare a preţului în piaţă, dacă va fi cazul.
• Green Tech International furnizează de căldură ecologică pentru diferite tipuri de clienţi, conform documentului aferent ofertei
Grupul Green Tech International are mai mult de 12 ani de experienţă în furnizarea de căldură ecologică comunităţilor mici şi clienţilor de dimensiune mai mare şi mai complecşi, cum ar fi reţelele de încălzire centralizată, clienţii industriali mari şi noile dezvoltări imobiliare în căutarea unui impact ecologic mai curat, potrivit prospectului de listare.
"Activitatea principală a Grupului se desfăşoară în prezent în perimetrul Călimăneşli-Căciulata - exploatarea apelor geotermale. Grupul furnizează apă geotermală diverşilor beneficiari locali şi, prin intermediul uneia dintre sonde, furnizează şi energie termică", se arată în document.
Green Tech International are trei filiale: (i) deţine o participaţie totală de 85% din capitalul social al Geotherm Distribution; (ii) Emitentul şi Geotherm Distribution deţin o participaţie totală de 73,9% în Apoterm Nadlac; (iii) deţine 100% din capitalul social al Horti Green Invest.
"Geotherm Distribution exploatează în prezent patru sonde de apă geotermală, toate în judeţul Vâlcea, activitatea desfăşurată în perimetrul Călimăneşti-Căciulata fiind exploatarea şi comercializarea apei geotermale şi energiei termice verzi. Geotherm Distribution, prin punctul său de lucru din Călimăneşti, exploatează sondele din perimetrul Călimăneşti-Căciulata şi livrează din fiecare sondă apă geotermală şi energie termică către diverşi beneficiari locali. Apa geotermală este utilizată de beneficiari în scopuri energetice în sistemele proprii de încălzire, în instalaţiile locale cu schimbătoare de căldură şi în locaţiile de tratament şi agrement ale beneficiarilor din Cozia, Căciula şi Călimăneşti", conform prospectului ofertei.
Apoterm Nadlac asigură furnizarea de energie termică pentru oraşul Nădiac, se mai menţionează în document.
Emitentul intenţionează să atragă fonduri pentru dezvoltarea Grupului, valoarea netă totală estimată a fondurilor obţinute din ofertă fiind de 31,8 milioane lei, presupunând că preţul final va fi egal cu preţul maxim al intervalului şi că toate acţiunile oferite vor fi vândute în timpul ofertei, se arată în prospect.
Conform documentului, fondurile nete obţinute in cadrul ofertei vor fi utilizate pentru dezvoltare şi consolidare în următoarele sectoare:
(a) dezvoltarea Parcului Geotermal Agroindustrial în Călimăneşti, Vâlcea, pe baza utilizării a circa 23,5 MW de energie geotermală pentru termoficarea oraşului Călimăneşti, depozite frigorifice şi instalaţii de procesare a fructelor şi legumelor;
(b) în vederea implementării planului de afaceri, precum şi pentru a beneficia de potenţiale oportunităţi care ar crea sinergii cu activitatea Grupului, pentru: (i) achiziţionarea de acţiuni în societăţi care activează în domeniul agricol şi/sau alimentar, în domeniul energiei regenerabile sau în domenii industriale care utilizează intensiv încălzirea şi răcirea care pot fi generale prin utilizarea energiei regenerabile, societăţi din industrii care integrează vertical energia regenerabilă (inclusiv pompe de căldură, captarea dioxidului de carbon etc.), precum şi răscumpărarea acţiunilor proprii; (ii) achiziţionarea de active în domeniul agricol, alimentar şi/sau al energiei regenerabile, sau active (terenuri, clădiri, etc) pe care pot fi dezvoltate proiecte în domeniile menţionate mai sus; (iii) investiţii, inclusiv împrumuturi către societăţile din cadrul Grupului, necesare pentru dezvoltarea domeniilor agricol, alimentar sau al energiei regenerabile.
• Emitentul intenţionează să aloce cel puţin 50% din profit acţionarilor, într-o combinaţie de numerar şi acţiuni noi
În ceea ce priveşte dividendele, se estimează că Green Tech International intenţionează să aloca minimum 50% din profitul net anual individual distribuibil al societăţii, începând cu exerciţiul financiar imediat următor ofertei, într-o combinaţie de numerar şi acţiuni noi. "În plus, emitentul poate decide, printr-o hotărâre AGA să distribuie, la propria sa discreţie, dividende extraordinare din rezultatul reportat al emitentului, dacă este utilizabil", se menţionează în raport.
"Închiderea cu succes a ofertei va fi condiţionată exclusiv de stabilirea preţului final de ofertă, la discreţia emitentului şi intermediarului. Oferta poate fi închisă mai devreme decât s-a stabilit iniţial, în măsura permisă de legislaţia aplicabilă şi sub condiţia subscrierii a minim 400.000 de acţiuni de acţiuni", se mai arată în prospect.
• Estimări de creştere puternică ale veniturilor şi profitabilităţii
În 2023, Grupul Green Tech International a avut venituri de 13,55 milioane lei, un profit din exploatare de 1,63 milioane lei şi un profit net de 0,44 milioane lei, potrivit documentului. Activele totale se ridicau la 430,7 milioane lei, în vreme ce capitalurile proprii erau de 418,4 milioane lei.
"Se estimează că veniturile totale ale grupului vor creşte de la 7,7 milioane lei în 2024 la 734,6 milioane lei în 2033, cu o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de 65,8%. Această evoluţie este influenţată în principal de creşterea generată de proiectele care vor fi implementate de Green Tech International şi Horti Green Invest, care vor fi la capacitate maximă începând cu 2027. Veniturile acestor două companii vor reprezenta în medie 54% şi 39% din veniturile totale ale grupului pentru Green Tech International şi, respectiv, Horti Green Invest", conform prospectului.
În ceea ce priveşte cheltuielile de exploatare ale grupului, în document se estimează că vor creşte de la 3,5 milioane lei în 2025 la 270,5 milioane lei în 2033, cu o CAGR de 62,1% în mod similar cu veniturile, evoluţie generată, în principal, de investiţiile avute în vedere pentru Green Tech International şi Horti Green Invest, care împreună reprezintă în medie aproximativ 94% din totalul cheltuielilor operaţionale începând cu 2026.
"Având în vedere veniturile prognozate şi cheltuielile operaţionale asociate cu cele patru societăţi care fac parte din Grup, marja EBITDA medie pentru perioada 2025-2033 este estimată la aproximativ 63,4%, în timp ce marja EBIT medie este estimată la 51,7%", conform documentului.
Profitul net urmează să crească constant de la 1,7 milioane lei în 2025 la 336,4 milioane lei în 2033, potrivit documentului.
La data prospectului, acţionarii emitentului sunt Alpeurope Investments GMBH, cu o deţinere de 51,19%, Henri Maillardet, cu 36,08%, SAI Swiss Capital cu 6,24%, SSIF Swiss Capital cu 3,84%, Antrepriza Construcţii CCR cu 1,18%, Instyle Design & Communication SRL cu 0,88% şi Gabriel Dumitraşcu cu 0,59%.
Beneficiarii reali ai Emitentului sunt: (i) Lars Alexander Haussmann, cetăţean elveţian ce este acţionar în mod indirect în cadrul societăţii Alpeurope Investments GmbH şi (ii) Raluca Simu, cetăţean român, ce este asociat unic în cadrul societăţii Henri Maillardet AG, conform prospectului ofertei.
1. Super oferta ...
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 10:43)
Dor pentru cine vrea sa fie actionar alaturi de Swiss Capital SA.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 17:47)
Daa, Swiss, dar asociat cu Brk devine si mai si.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 19:28)
1,2 miliarde de lei valoreaza tot sif5 _ul.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 19:45)
1,22 miliarde la profit de 0,44 milioane, adica un PER de vreo 2800, asta trebuie sa fie un nou record
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 19:48)
sau 158 daca raportam la cele 7,7 milioane estimate pentru 2024, asa mai bine cumpar TRP
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.12.2024, 04:10)
m-am lamurit cand am vazut actionariatul. numai lume buna....