GREVA JAPONEZĂ CONTINUĂ  Sindicalist: "Au început ameninţările şi intimidările la adresa angajaţilor Telekom România"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 26 martie 2015

Sindicalist: "Au început ameninţările şi intimidările la adresa angajaţilor Telekom România"

"Pentru companie este un dezastru că am ieşit în spaţiul public să prezentăm nemulţumirile oamenilor"

Reprezentanţii Telekom nu ne-au transmis poziţia oficială a companiei privind greva japoneză, până la închiderea ediţiei

Tot mai mulţi angajaţi ai Telekom România au început să apeleze la greva japoneză, în semn de protest faţă de intenţia companiei să scadă salariile de la 1 aprilie 2015, după cum ne-a spus Aleodor Nichifor, liderul Sindicatului Liber Independent Telecomunicaţii "Bogdan Vodă" Suceava.

Domnia sa ne-a precizat: "Au trecut patru zile de când am început să protestăm. Deja au început presiunile şi intimidările la magazinele din Iaşi şi Bacău. Probabil că mai sunt şi alte cazuri. Salariaţii sunt sunaţi la interval de câteva ore de 2-3 şefi diferiţi, chiar şi de la Resurse Umane, şi sunt ameninţaţi: «Să semnaţi hârtiile alea (n.r. actele adiţionale) că, dacă nu, vă trimitem altele, de plecare prin acordul părţilor»".

Liderul de sindicat ne-a spus că angajaţii din mai multe oraşe din ţară au refuzat să semneze actele adiţionale pentru scăderea salariilor: "Am primit mesaje de la angajaţii din Constanţa, care au refuzat să semneze actele.

La fel s-a întâmplat şi în Sibiu, Cluj, Miercurea Ciuc, Botoşani sau Suceava. Am fost sunat de colegul meu de sindicat de la Bacău şi m-a informat că şi acolo sunt angajaţi care poartă banderole albe în semn de protest şi că aceştia sunt decişi să continue până când compania va renunţa la ideea reducerii salariilor".

Domnul Nichifor apreciază că televiziunile au ales să evite acest subiect pentru că primesc "sume fantastice" pentru reclamele de Telekom şi susţine că, în acest moment, compania încearcă să manipuleze opinia publică: "Nu am primit niciun răspuns la adresa pe care i-am transmis-o domnului director Beckers (n.r. şeful Telekom România) şi am în plan să formulez încă o înştiinţare către conducere prin care să-i anunţăm că angajaţii nu renunţă la protest până nu primesc un răspuns favorabil".

De asemenea, Aleodor Nichifor ne-a declarat că această grevă japoneză este un dezastru pentru Telekom deoarece au fost prezentate în spaţiul public nemulţumirile angajaţilor.

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Telekom România nu ne-au transmis poziţia oficială a companiei cu privire la greva japoneză a angajaţilor din magazine.

Greva japoneză a început pe 20 martie, potrivit sindicaliştilor, după anunţul Telekom România potrivit căruia compania ar urma să implementeze, de la 1 aprilie 2015, un proces de aliniere salarială pentru angajaţii din magazine. Potrivit unor documente citate de Hotnews, salariul de bază fix al angajaţilor Telekom de la noi ar urma să fie redus de la 85% la 65%, iar comisionul de vânzări ar urma să crească de la 15% la 35%. Totodată, angajaţii care nu vor fi de acord cu aceste modificări ar urma să fie concediaţi de la 1 iulie 2015, urmând să primească salarii compensatorii.

Un angajat al Telekom România ne-a pus la dispoziţie un document pe care l-a primit din partea şefilor, ce arată în felul următor:

"Dragă (numele angajatului), Prin intermediul acestei scrisori dorim să îţi aducem la cunoştinţă că începând cu data de 1 aprilie 2015, funcţia ta este Reprezentant Magazin, nivel poziţie EG2, în cadrul Comp. MAGAZIN ROMTELECOM. Vei avea un salariu lunar brut de ... reprezentând un salariu lunar net de ... calculat având în vedere cotele de contribuţii sociale şi impozitele potrivit prevederilor legale în vigoare la data prezentei oferte. În măsura în care nivelul contribuţiilor sociale şi impozitelor datorate de către angajator şi salariat se va modifica, salariul net se va modifica în consecinţă, iar cuantumul salariului propus brut va rămâne neschimbat.

Te invităm să regăseşti toate detaliile referitoare la modificările survenite în Contractul tău Individual de Muncă în Actul Adiţional ataşat.

Totodată dorim să te informăm că, începând cu aceeaşi dată, va intra în vigoare noul Plan de Comisionare a Vânzărilor pentru Segment Comercial Rezidenţial România care oferă posibilitatea de a beneficia de o creştere de până la 24% a veniturilor din comisioane de vânzări pentru îndeplinirea 100% a obiectivelor. Detalii privind planul de comisionare îţi vor fi comunicate de către superiorii tăi ierarhici. Orice întrebare poate fi adresată şefului tău direct".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Diseara pe la 7.00 restaurantul AGO in Bucuresti in Nord, loc bineplacut directorului general vor sarbatori directorii alaturi de reprezentantii din Germania si Grecia. Ei pe salarii mari si feluri alese si noi cu reducerile.

    1. M-am intrebat mereu cate operatii estetice are dir gen...

      N-o vrea sa viziteze si sucursalele din tara? ca poate are surpriza sa-l recunoasca lumea

      "Nikolai Beckers este acel CEO care nu se da in laturi de la munca in teren, vizitarea magazinelor, a scarilor de bloc unde se realizeaza conexiuni, dorind sa inteleaga oamenii care duc munca de teren. “Vizitez aproape in fiecare weekend magazinul din Baneasa, cand ma duc la cumparaturi. Intotdeauna sper sa nu ma recunoasca angajatii!”, spune el, razand".

      In ceea ce priveste angajatii sai, Beckers apreciaza faptul ca sunt diversi. “Este greu sa apreciezi ceva la ei, in general! Ar fi gresit sa cauti angajati similari, trebuie sa se completeze unul pe altul. Nu vrem o «armata a clonelor». Imi place filmul Cei Sapte Magnifici tocmai pentru ca ei sunt foarte diferiti si totusi se completeaza”, spune el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb