Producătorii agricoli din sectorul vegetal care deţin sau administrează exploataţii agricole şi valorifică pe piaţa internă produsele primesc subvenţii în scopul creşterii producţiei şi a indicilor de calitate ai produselor agricole, pentru anumite cantităţi de produse pe culturi, conform unui ordin al ministrului agriculturii.
Valoarea totală a subvenţiilor acordate în sectorul vegetal este de 1.835 miliarde lei, dintre care susţinerea directă din bugetul Ministerului este de 875 miliarde lei pentru grîu, 270 miliarde lei pentru sfecla de zahăr, 234 miliarde lei pentru legume de seră, 195 miliarde lei pentru floarea soarelui, 90 miliarde lei pentru orz.
Producătorul agricol primeşte subvenţiile sub condiţia să folosească la înfiinţarea culturilor agricole sămînţă sau material de bună calitate, să execute minimum de lucrări prevăzute în tehnologia specifică fiecărei culturi. Pentru legumele cultivate în sere şi valorificate în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2004, beneficiarii trebuie să facă dovada consumului de energie termică din intervalul 15 octombrie 2003 - 30 aprilie 2004,iar pentru cele comercializate din noiembrie pînă la 31 decembrie 2004, aceasta trebuie făcută între 15 octombrie şi 31 decembrie 2004.
Produsele ecologice au sprijinul direct al statului pe produs, dacă beneficiarii prezintă fişă de înregistrare la Ministerul Agriculturii, deţin certificatul de produs ecologic emis de un organism de inspecţie şi certificare acreditat de Ministerul Agriculturii, cît şi contractul producătorului agricol cu un astfel de organism.