Grupare de proxeneţi, identificată la Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 22 iulie 2020

Grupare de proxeneţi, identificată la Buzău

O grupare de proxeneţi a fost destructurată miercuri de poliţiştii buzoieni. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Buzău, au efectuat 13 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani. Este vorba despre 12 indivizi, mare parte membri ai aceleaşi familii, cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani, bănuiţi de proxenetism şi spălare de bani. Indivizii ar fi acţionat în mai multe ţări din spaţiul European, potrivit IPJ Buzău.

Un comunicat al IPJ Buzău informează: "La data de 22 iulie a.c., poliţiştii au efectuat 13 percheziţii în judeţele Buzău şi Prahova, la mai multe imobile aflate în proprietatea unor bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani. Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceştia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România şi două din Bulgaria. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituţia în folosul bănuiţilor pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveţiei şi în Marea Britanie. Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracţională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituţia, de a selecta zonele şi locaţiile în vederea practicării prostituţiei, de a transfera în România prin interpuşi sumele de bani obţinute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziţii în ţară. Astfel, din foloasele patrimoniale obţinute ilegal, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux".

Prejudiciul estimate la 300.000 de euro

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro, potrivit sursei citate.

"În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile percheziţionate au fost ridicate înscrisuri, bani (21.900 de lei şi 7.690 de euro) şi medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Buzău, pentru audieri", informează IPJ Buzău.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

"În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania şi Marea Britanie. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.La activităţi au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmi din Buzău şi Ploieşti", se arată în comunicarea oficială a Biroul de comunicare din cadrul IPJ Buzău .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb