Grupul "AAA Auto" se va lista la bursele din Praga şi Budapesta

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 30 august 2007

Grupul "AAA Auto" se va lista la bursele din Praga şi Budapesta

Grupul ceh AAA Auto, cel mai mare dealer de maşini rulate din Centrul şi Estul Europei, se va lista la bursele din Praga şi Budapesta, relatează Prague Daily Monitor, citând oficiali ai companiei.

Toate detaliile listării la cele două burse vor fi făcute publice miercuri, într-o conferinţă de presă. Primele informaţii legate de posibila listare a companiei au apărut în presă în urmă cu câteva luni.

Presa relatează că valoarea acţiunilor din oferta publică iniţială ar putea ajunge la 40 milioane euro, a mai scris The Prague Daily Monitor.

Reprezentanţii bursei de valori din Praga au declarat că membrii comitetului pentru lis­tare vor discuta cererea AAA Auto pentru o ofertă publică iniţială pe 4 septembrie.

Grupul AAA Auto, care în prezent vinde maşini în cinci ţări, doreşte să investească profitul obţinut la bursă în extinderea în Europa Centrală şi de Est.

Analistul Jan Prochazka a declarat în The Prague Daily Monitor că succesul AAA Auto la bursă va depinde de felul în care compania va prezenta în faţa investitorilor planurile de afaceri şi de felul în care va reuşi să ofere pieţei informaţii despre afacerea pe care o dezvoltă.

AAA Auto, cu sediul la Praga, este prezentă în Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Româ­nia, a vândut anul trecut 61.165 de maşini în cele cinci ţări, cu 22% mai mult decât în 2005. Valoarea vânzărilor a crescut anul trecut cu 24%, până la 349,1 milioane euro. Vânzările grupului ceh au atins 38.617 unităţi în primul semestru, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

AAA Auto a intrat pe piaţa din România în iunie 2005 şi a vândut de atunci peste 5.000 de maşini. Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 30 milioane euro, în creştere cu peste 20% faţă de anul trecut şi îşi propune să vândă 4.000 de maşini. Compania are un centru de vânzări şi achiziţii în Bucureşti, în care a investit 4 milioane euro şi unul de dimensiuni mai mici la Braşov.

Compania va continua să se extindă în ţară şi va deschide în toamnă un centru de cumpărări în Timişoara, ce va fi completat în primăvara anului viitor cu serviciile de vânzări, care va avea o ofertă de 200 de maşini.

Tot anul viitor, AAA Auto şi-a propus să deschidă centre în alte două oraşe din ţară Cluj şi Constanţa. Reprezentanţii com­paniei estimează că investiţia pentru fiecare centru va fi în jurul a 5 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb