Grupul auto Volkswagen, dat în judecată în SUA în scandalul emisiilor

Ioana Dogaru
Companii / 5 ianuarie 2016

Actualizare 20:30 Vânzările brandului Volkswagen au scăzut cu 9,1% în decembrie

Vânzările brandului Volkswagen pe piaţa din SUA au scăzut cu 9,1% în decembrie, după un declin de 26% în noiembrie, grupul german încercând să se redreseze în urma scandalului emisiilor, transmite Bloomberg.

Brandul Volkswagen a livrat luna trecută 30.956 vehicule, faţă de 34.058 unităţi în decembrie 2014, a anunţat marţi compania germană. VW a oprit în septembrie vânzarea unor vehicule cu motoare diesel, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În decembrie, livrările de SUV-uri Tiguan au crescut cu 132%, la 4.900 unităţi, cel mai semnificativ avans înregistrat vreodată de acest model. La modelele din gama Gof s-a înregistrat luna trecută o creştere a vânzărilor de 30%, la 5.715 unităţi.

"Suntem decişi în acest an să recâştigăm încrederea în brandul VW şi vrem să mulţumim clienţilor şi dealerilor pentru că au continuat să aibă răbdare şi să rămână loiali", a afirmat Mark McNabb, director operaţional al Volkswagen of America.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:50 Acţiunile Volkswagen scad la bursă din cauza problemelor din SUA

Acţiunile grupului german Volkswagen au scăzut, astăzi, cu 5,5% la Bursa de la Frankfurt, cel mai semnificativ declin din ultimele două luni, după ce Departamentul american al Justiţiei şi-a anunţat intenţia de a cere despăgubiri companiei pentru instalarea ilegală a unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmit DPA, Bloomberg şi Reuters.

Daunele pe care ar urma să le plătească Volkswagen, alături de subsidiarele sale Audi şi Porsche, s-ar putea ridica la miliarde de dolari, a declarat un oficial de la Departamentul american al Justiţiei. Analiştii estimează că amenzile ar putea depăşi 90 miliarde de dolari, sau 37.500 dolari per vehicul. Sunt vizate aproape 600.000 de vehicule.

De asemenea, grupul german este investigat pentru că ar fi indus în eroare consumatorii şi autorităţile de reglementare din SUA.

"Volkswagen va continua să coopereze cu Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) privind tehnicile care vor permite automobilelor să îndeplinească integral cerinţele autorităţilor de reglementare", se arată în declaraţia grupului german.

(A.L.)

-----------------

Departamentul american al Justiţiei a intentat, luni, o acţiune judiciară contra grupului auto german Volkswagen, cerând daune materiale pentru poluarea generată prin manipularea emisiilor la 600.000 de vehicule diesel, informează postul public de radio din SUA (NPR).

"Aproximativ 600.000 de vehicule diesel au avut softuri instalate cu scopul manipulării testelor privind emisiile, generând emisii care au depăşit standardele Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) şi poluând atmosfera", acuză Departamentul american al Justiţiei.

"Grupul auto Volkswagen a încălcat astfel Legea privind Aerul Curat prin vânzarea de vehicule cu parametri diferiţi de normele convenite prin certificatele emise de Agenţia pentru Protecţia Mediului", subliniază instituţia în solicitarea de intentare a procesului civil contra companiei germane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb