Grupul de firme AutoCar cere falimentul societăţii de asigurări City Insurance

T.S.
Bănci-Asigurări / 26 august 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - City Insurance : Precizările ASF apărute în presă ne scutesc de alte comentarii pe acest caz punctual

"Cu privire la articolele apărute în presă despre o aşa zisă cerere de intrare în faliment a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance, facem următoarele precizări:

Pentru perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance raportează:

Total prime brute subscrise: 239 milioane EUR, echivalentul a 1,132 milioane LEI

Total număr poliţe emise: 4,07 milioane

Total număr dosare daune plătite: 93,761

Total volum daune plătite: 143 milioane EUR, echivalentul a 681 milioane LEI.

----

Actualizare Reacţia ASF, cu privire la cererea de faliment a societăţii de asigurări City Insurance formulată de grupul de firme AutoCar: "Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supraveghează îndeaproape societăţile de asigurare autorizate. În cazul în care sunt constatate disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte activitatea acestora sau respectarea cerinţelor de capital, ASF dispune măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare, cum de altfel a şi facut recent. Compania City Insurance este stabilă din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate".

-----

Grupul de firme AutoCar, format din trei firme care administrează unităţi service, a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiară cu privire la cererea de faliment a societăţii de asigurări City Insurance şi a înaintat instanţelor de judecată solicitarea privind cea mai mare firmă de asigirări din ţara noastră, potrivit unui comunicat al Auto Car Grup.

City Insurance are datorii restante de peste un milion de lei (circa 1, 1 milioane lei, conform documenetelor oficiale) către grupul AutoCar.

În consecinţă, Autocar, Autocar and Trucks şi Standocolor au solicitat atât Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) cât şi instanţelor de judecată falimentul City Insurance, precizează sursă citată.

Societatea de asigurări se află în incapacitatea de plata a acestor datorii, care sunt mai vechi de 120 de zile, iar suma de plată pe care City Insurance o are, actualizată cu dobânzile şi penalizările legale depăşeşte 3 milioane de lei.

Societatea City Insurance deţine, în prezent, peste 45% din piaţă RCA, iar societăţile Astra şi Carpatica nu depăşeau împreună 33% cota de piaţă RCA în momentul falimentului.

Consiliul Concurenţei trebuie să se autosesizeze de urgenţă, societatea de asigurări având în prezent o cota de piaţă care reprezint un mare risc sistemic, se mai notează în comunicat.

Reprezentanţii grupului de firme Auto car susţin că societatea de asigurări City Insurance are toate simptomele pe care societăţile Astra şi Carpatica le aveau în momentul declanşării falimentului:

- Număr ridicat de reclamaţii la ASF (2097 de reclamaţii în perioada Ianuarie - Iulie 2019);

- Cota importantă în clasa de asigurări cu risc cel mai ridicat (peste 45% în RCA);

- Cota de piaţă importantă în rândul transportatorilor (peste 90%);

- Întârzieri mari la plata despăgubirilor către service-uri şi păgubiţi;

- Întârzieri mari la plata despăgubirilor pentru daunele externe (datorii de ordinul zecilor de milioane de euro);

- Subevaluarea rezervelor de dauna cu peste 50%;

- Număr ridicat de procese în instanţa pentru neplata daunelor;

- Probleme privind lichiditatea;

Peste 70% dintre dosarele de dauna câştigate de către petenţi prin intermediul SalFin sunt contestate de către City Insurance astfel încât păgubiţii RCA să ajungă în instanţele de judecată şi în acest mod, să rostogolească datoriile către păgubiţi cu încă 2 - 3 ani.

Reprezentanţii grupului adresează o inrebare retorică Autorităţii de Supraveghere Financiară:

De unde poate achita societatea City Insurance daune care depăşesc cifra lor de afaceri?

"Onorat consiliu al ASF, sperăm că în ceasul al 12 lea să realizaţi faptul că aveţi o nouă bombă cu ceas în asigurări ascunsă de către directorii din ASF plătiţi regeşte că să supravegheze această piaţă. Bombă cu ceas din asigurări a depăşit că pondere peste 45% din piaţă RCA, iar voi sunteţi în continuare în concedii sau pe picior de plecare spre BNR. Sunteţi pe deplin responsabili de ceea ce va urmă în această piaţă, iar moartea acestei societăţi de asigurări va duce la dispariţia preţurilor mici la RCA", atrage atenţia Florin Pandele, administrator al grupului de firme AutoCar, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Onorat consiliu al ASF, sperăm că în ceasul al 12 lea să realizaţi faptul că aveţi o nouă bombă cu ceas în asigurări ascunsă de către directorii din ASF plătiţi regeşte că să supravegheze această piaţă. Bombă cu ceas din asigurări a depăşit că pondere peste 45% din piaţă RCA, iar voi sunteţi în continuare în concedii sau pe picior de plecare spre BNR. Sunteţi pe deplin responsabili de ceea ce va urmă în această piaţă, iar moartea acestei societăţi de asigurări va duce la dispariţia preţurilor mici la RCA. Aici vă înșelați amarnic domnule. Directorii ASF nu ascund nimic ..toți știu care este situația cu City, dar nimeni nu vrea să ia măsuri. Membrii CASF, cu excepția lui Roșu nici nu pricep cât de gravă este problema.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb