GRUPUL ENEL: "51 milioane de euro au fost învestiţi în sisteme de contoare inteligente"

A.P.
Macroeconomie / 7 iulie 2020

"51 milioane de euro au fost învestiţi în sisteme de contoare inteligente"

Aproape 900.000 de clienţi ai companiilor româneşti de distribuţie ale grupului Enel vor avea contoare inteligente până la sfârşitul anului 2020, în condiţiile în care investiţiile în acest program, din 2015 şi până în prezent, vor atinge aproximativ 51 de milioane de euro (aproximativ 240 de milioane de lei), potrivit unui comunicat al companiei remis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, anul acesta, companiile E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat vor instala peste 170.000 de contoare inteligente noi în zonele în care îşi desfăşoară activitatea, prin intermediul unei investiţii de peste 56 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro). Astfel, companiile E-Distribuţie au, împreună, cel mai mare număr de contoare inteligente instalate până acum în România.

Programul de instalare a contoarelor inteligente va fi derulat conform planului aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Investiţia în extinderea numărului de contoare inteligente face parte din strategia de digitalizare a reţelei, împreună cu investiţia în integrarea posturilor şi staţiilor de transformare în sistemul de telecontrol.

"Planul de implementare urmează cinci proiecte anterioare, care au constat în instalarea a peste 700.000 de contoare inteligente, şi face parte din strategia grupului Enel de a oferi tehnologia contoarelor inteligente celor 2,9 milioane de clienţi de distribuţie a energiei electrice din România", se menţionează în comunicat.

Astfel, alţi peste 170.000 de clienţi vor beneficia de avantajele aduse de contorul inteligent, cum ar fi citirea contoarelor de la distanţă, care înlocuieşte citirile de pe teren şi estimările de consum, şi oferirea mai multor informaţii către clienţi despre profilul lor de consum eficient de energie, promovând participarea lor activă la evoluţia pieţei de energie şi utilizarea responsabilă a energiei.

"Contoarele inteligente pot comunica, de asemenea, în timp real cu distribuitorul, permiţând identificarea şi remedierea mai rapidă şi mai uşoară a defecţiunilor din reţea, îmbunătăţind astfel fiabilitatea reţelei şi calitatea serviciilor. Mai mult decât atât, integrarea şi optimizarea sistemelor de energie distribuită din surse regenerabile este stimulată cu ajutorul contoarelor inteligente, care pot înregistra separat energia consumată şi energia injectată în reţea, contribuind astfel la sustenabilitatea şi decarbonizarea sistemelor de energie electrică", se mai precizează în comunicat.

E-Distribuţie Muntenia a programat pentru 2020 instalarea a aproximativ 80.000 de contoare inteligente în judeţele Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov. E-Distribuţie Dobrogea va instala aproape 41.000 de contoare inteligente în judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea, în timp ce E-Distribuţie Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru aproximativ 50.000 de clienţi din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

În urma investiţiilor realizate în modernizarea reţelei, cele trei companii E-Distribuţie din regiunile Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea rămân lideri în topul operatorilor de distribuţie a energiei electrice din România. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2018, indicele SAIDI cu durata medie a întreruperilor în reţea pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 138 de minute, cea mai bună performanţă din ţară, scăzând de la 145 de minute în 2017.

Următoarele locuri din clasament au fost ocupate de E-Distribuţie Dobrogea, cu 188,8 minute, şi E-Distribuţie Banat, cu 214,7 minute, ambele cu performanţe naţionale mai bune decât media, care s-au situat la 224,1 minute.

Enel este o companie energetică multinaţională, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 90 GW.

Compania Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ce stiu sa faca aceste noi contoare?

    afiseaza si rata inflatiei? 

    1. Știu să te curețe la buzunar, sa plătești cat nu face curentul in fiecare luna. Sunt arme mortale, mai ceva că virusu.

    De când sau montat aceste contoare în fiecare zi se oprește lumina pentru 5- 10 min. Oameni spun ca la repornirea curentului consumul creste cu 1 kwh deci o afacere super pentru ei și totat nerentabile pt noi

    1. Nu se oprește curentul dar te curata la buzunar. Dacă înainte consumai 80hwh pe lună acum contorul îți arata 120hwh pe lună cu aceiași consumatori băgați în priză.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb