Grupul GRAMPET a lansat activitatea de transport feroviar de marfă în Slovenia prin operatorul Train Hungary - Sucursala Ljublijana

Comunicate de presă / 25 februarie 2021

Grupul GRAMPET a lansat activitatea de transport feroviar de marfă în Slovenia prin operatorul Train Hungary - Sucursala Ljublijana

Grupul GRAMPET anunţă lansarea operaţiunilor Train Hungary - Sucursala Ljublijana în Slovenia, extinzându-şi astfel activitatea diviziei de transport feroviar de marfă la zece ţări din regiune, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Extinderea pe piaţa de profil din Slovenia se încadrează în strategia de eficientizare şi interconectare a serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri internaţionali. Operatorii noştri sunt prezenţi cu licenţe de transport / certificat de siguranţă pe opt reţele europene şi realizează, astfel, un circuit complet al schimburilor de marfă, rezultând o interoperabilitate regională mai puternică printr-o conectivitatea mai bună", subliniază Gruia Stoica, Preşedintele Grupului GRAMPET - Grup Feroviar Român. "Primele săptămâni de activitate în Slovenia au generat rezultate foarte bune, în linie cu perspectivele întregii activităţi de transport internaţional de marfă din cadrul Grupului GRAMPET".

Divizia, care include operatorii GRUP FEROVIAR ROMÂN, TRAIN HUNGARY Budapesta, TRAIN HUNGARY - Sucursala Zagreb, BULGARIAN RAILWAY COMPANY, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, GRAMPET CARGO AUSTRIA şi TRAIN HUNGARY - Sucursala Ljublijana, oferă soluţii logistice complexe prin intermediul unei flote de aproximativ 20.000 vagoane şi 400 locomotive.

"Per ansamblu, aceşti operatori generează o parte importantă din cifra noastră anuală de afaceri, cele mai importante rezultate fiind înregistrate în Ungaria, Croaţia şi Bulgaria, unde creştem susţinut, de la an la an", continuă Gruia Stoica.

"Experienţa şi know-how-ul pe care echipa GRAMPET - Grup Feroviar Român a exportat-o în fiecare dintre aceste ţări s-a dovedit esenţială pentru consolidarea prezenţei noastre pe piaţa europeană de transport feroviar de marfă. În timp, ne-am diversificat prezenţa şi serviciile oferite clienţilor, extinzându-ne activitatea în alte domenii consacrate de brandul GRAMPET şi devenind investitori străini de calibru pentru statele din regiune".

Astfel, în 2013 grupul a preluat uzina de vagoane Debrecen Vagongyar din Ungaria, un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa. Recent, GRAMPET a anunţat achiziţionarea terenului de 28 de hectare pe care se află fabrica, la preţul de 6,5 milioane de euro. Această investiţie face parte din planul ambiţios de 14 milioane de euro pe care Grupul GRAMPET vrea să îi investească în următorii 5 ani pentru dezvoltarea fabricii.

"Toate aceste operaţiuni sunt profitabile şi îşi sporesc contribuţia la rezultatele consolidate de grup în fiecare an. Pentru noi, acest succes este o dovadă clară că antreprenorii români pot concura de la egal la egal pe piaţa internaţională, alături de liderii industriilor de profil. În ceea ce ne priveşte, suntem optimişti că există oportunităţi importante de consolidare şi creştere regională în următorii ani, în contextul marilor proiecte de infrastructură anunţate la nivel european şi al reaşezării lanţurilor globale de distribuţie post-pandemie. Obiectivul financiar este să creştem contribuţia diviziei noastre internaţionale la 30% din cifra de afaceri anuală în următorii cinci ani, atât prin consolidarea activităţilor existente, cât şi prin intrarea pe noi pieţe".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb