Grupul Leier, investiţii de peste 25 mil. euro în România

A.B
Comunicate de presă #Construcţii / 24 august 2020

Grupul Leier, investiţii de peste 25 mil. euro în România

Companiile din România ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din centrul şi estul Europei, derulează în prezent investiţii de peste 25 mil. Euro, cumulat, potrivit unui comunicat de presă trimis la redacţie.

Investiţiile aflate în desfăşurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în judeţele Cluj şi Arad, edificarea unei noi secţii de prefabricate din beton la Iaşi, precum şi dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile actuale ale Grupului Leier din România.

Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii la nivel naţional, Grupul Leier, este prezent pe piaţa locală din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din România deschisă sub tutela sa. Ulterior, mizând pe o strategie de dezvoltare, respectiv creare a unui brand de succes pe piaţa românească a materialelor de construcţii, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel naţional - Brikston, iar în 2019 şi-a consolidat poziţia prin achiziţionarea Siceram - singurul producător de ţiglă şi blocuri ceramice din România.

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de Euro, în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Aceasta are la bază producţia de prefabricate din beton - elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coşuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante şi alte produse speciale de înaltă calitate.

"Încă de la început, produsele noastre au beneficiat de un înalt standard calitativ, iar încrederea acordată de partenerii noştri ne-a motivat să continuăm pe aceeaşi linie şi să identificăm constant soluţii, noi produse şi servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care am dat startul a două noi investiţii pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton", a declarat Cristian Suciu, Director General Leier Rom.

Prima fabrică Leier din România s-a construit în 2005 şi şi-a început activitatea în iunie 2006. Cristian Suciu deţine din 2007 funcţia de Director de Vânzări şi din 2008 funcţia de Director General. Potrivit acestuia, cele două investiţii noi ale companiei sunt în localităţile Şimand, judeţul Arad, respectiv Câţcău, judeţul Cluj.

Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziţia celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel naţional - Brikston. În 2018, Brikston a înregistrat o evoluţie pozitivă a cifrei de afaceri, cu peste 6% faţă de anul precedent, atingând peste 22 milioane de Euro, acest rezultat fiind încă o ydată depăşit în 2019 împreună cu noua echipă de conducere.

Adrian Mînzat, Director General Leier Brikston, a declarat: "Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice şi cărămizi ce are o reţea de distribuţie cu acoperire naţională în România şi Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea şi vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluţii complete de construcţie. Pentru a ne adapta la nevoile şi cerinţele pieţei, derulăm în Iaşi o investiţie într-o secţie de produse din beton"

Adrian Mînzat deţine actuala funcţie începând cu anul 2018, după ce, anterior, a fost Director de Vânzări şi Logistică în cadrul companiei Brikston Construction Solutions S.A. din anul 2007.

Grupul Leier şi-a consolidat poziţia strategică în piaţa materialelor de zidărie ceramică prin achiziţia, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de ţiglă şi blocuri ceramice din zona centrală a României - Siceram. În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 mil. Euro, în creştere cu 18% faţă de anul precedent.

"Alăturarea la Grupul Leier ne provoacă să ne antrenăm în fiecare zi pentru creşterea standardelor, dat fiind faptul că Leier este recunoscut ca un producător de top pe piaţa materialelor de construcţii din Europa. Pe lângă vânzarea produselor Siceram, acordăm atenţie întregului portofoliu de produse Leier. Suntem mândri să propunem o gamă extinsă de produse clienţilor noştri, în dorinţa de a dezvolta parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere şi respect reciproc. În marea familie Leier, un accent deosebit se acordă resursei umane, pregătirea profesională a acesteia fiind pentru fiecare companie un element cheie în obţinerea succesului." a declarat Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram.

Mihaela Haidiner ocupă actuala funcţie începând cu anul acesta, după ce anterior a fost mai mult de 10 ani Director Comercial şi membru al Consiliului de Administraţie la o mare companie producătoare de materiale de construcţii, aminteşte comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb