Grupul MOL lansează aplicaţia MOL Plugee pentru încărcarea vehiculelor electrice

Comunicate de presă / 7 iulie 2021

Grupul MOL lansează aplicaţia MOL Plugee pentru încărcarea vehiculelor electrice

Aplicaţia MOL Plugee este acum disponibilă şi propune utilizatorilor de vehicule electrice o experienţă de încărcare simplă, rapidă, la preţuri competitive. Aplicaţia permite un nou tip de soluţie de plată, care ia în considerare capacitatea de absorbţie a energiei electrice a autovehiculelor şi este mult mai bine adaptată nevoilor tuturor celor care deţin o maşină electrică, conform unui comunicat remis redacţiei.

Aplicaţia MOL Plugee oferă beneficii extinse în ceea ce priveşte sistemul de plată, respectiv taxarea va fi făcută în funcţie de cantitatea de energie consumată (lei/kWh), de tipul de încărcător (AC/DC) şi, într-o mai mică măsură, de timpul de încărcare (lei/unitate). Odată cu lansarea aplicaţiei MOL Plugee, taxa fixă pentru sesiunile de încărcare nu va mai putea fi aplicată.

Dezvoltată de Grupul MOL pe baza unui concept inovativ, aplicaţia a fost creată de către Driivz, companie globală de software pentru încărcarea vehiculelor electrice. Aplicaţia MOL Plugee este disponibilă pentru dispozitivele Android şi iOS şi poate fi descărcată din App Store şi Google Play. Înregistrarea în aplicaţie este gratuită, iar tarifele pentru utilizarea încărcătoarelor electrice pot fi consultate aici https://molplugee.ro/ro/tarife. Pentru întrebări sau remedierea posibilelor disfuncţionalităţilor, MOL Plugee asigură permanent servicii de asistenţă clienţi.

În luna februarie a acestui an, Grupul MOL şi-a actualizat strategia pe termen lung, 2030+ Shape Tomorrow, care este acum pe deplin integrată cu o nouă direcţie care vizează sustenabilitatea. Noua strategie include viziunea MOL pentru următorii zece ani, potrivit căreia staţiile de alimentare vor deveni staţii integrate de servicii pentru persoanele aflate în mişcare - indiferent de mijlocul de transport cu care aleg să se deplaseze şi indiferent de serviciile pe care le solicită: cumpărarea de produse proaspete, pauza de cafea sau încărcarea vehiculelor electrice. Aflată în plin proces transformaţional, compania are ca obiectiv să inoveze continuu şi să devină prima alegere a consumatorilor.

"Continuăm strategia noastră de dezvoltare pentru a construi una dintre cele mai mari reţele de staţii de servicii din România. În baza acordului cu CNAIR, recent semnat, cele 14 staţii de servicii, care vor fi deschise pe autostrăzile Nădlac - Sibiu (A1), Piteşti - Bucureşti (A1) şi Cernavoda - Constanţa (A2) vor beneficia de staţii de încarcare destinate vehiculelor electrice. Ne propunem să asigurăm libertate de circulaţie pentru clienţii noştri, indiferent de tipul de vehicul pe care îl aleg şi rămânem dedicaţi strategiei noastre, aceea de a vinde kilometri în loc de litri", a declarat Camelia Ene, CEO&Country Chairman MOL România.

O reţea formată din şase ţări (Ungaria, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia şi Croaţia) va deveni interoperabilă datorită serviciului de roaming, odată cu lansarea MOL Plugee.

"MOL este prezentă pe piaţa serviciilor de încărcare electrică, la nivel regional, din anul 2018, timp în care am monitorizat constant atât schimbările apărute la nivelul pieţei, cât şi nevoile proprietarilor de vehicule electrice şi ne-am raportat la acestea când am demarat procesul de dezvoltarea pentru

serviciile şi infrastructura de încărcare electrică. Am ajuns într-o etapă importantă tocmai pentru că îmbunătăţim considerabil confortul clienţilor noştri şi oferim, prin intermediul aplicaţie, o platformă inovativă adaptată nevoilor clienţilor noştri," a declarat Robert Toth-Fekete, Director e-mobilitate în cadrul Grupului MOL.

Grupul MOL operează în prezent 168 de staţii de încărcare în şase ţări din regiune, dintre care 79 sunt pe teritoriul Ungariei. În România sunt disponibile 23 de staţii de încărcare în staţiile de servicii MOL. La nivel regional, până la sfârşitul anului 2021, numărul de încărcătoarelor va ajunge la 200, prin urmare, în curând vom putea conduce confortabil propriul vehicul electric de la graniţa cehă la Marea Adriatică sau Marea Neagră.

În cadrul programului NEXT-E, co-finanţat de Uniunea Europeana consorţiul proiectului va deţine în total 252 de încărcătoare în şase ţări (Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Ungaria şi România), instalate la o distanţă de 70-80 km de către MOL şi partenerii săi strategici (E.ON, HEP, Petrol, BMW, Nissan).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb