Grupul Regatta Imobiliare a încheiat anul trecut tranzacţii însemnate, atât în sectorul rezidenţial, cât şi în cel comercial. Printre imobilele vândute s-au regăsit vile fie istorice, fie moderne, în cele mai căutate zone din Bucureşti, cum ar fi Primăverii, Aviatorilor, Dacia, Armenească, 1 Mai, cu valori cuprinse între 200.000 şi 1,5 milioane euro, conform unui comunicat de presă al companiei.
Potrivit sursei citate, spaţiile de birouri închiriate prin firmă au suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 2.000 de metri pătraţi, în clădiri sau în vile cu destinaţie comercială, din Zona de Nord, Charles de Gaulle, Casa Presei Libere, Bvd. Expoziţiei, Piaţa Victoriei şi zona ultracentrală.
Printre clienţi se regăsesc Şcoala Italiană Internaţională Bucureşti, Reptiland Bucureşti, un loc în care vizitatorii se pot bucura de ecosisteme miniaturale, Flying Colors Bucureşti, o şcoală de limba engleză, firma de mobilier Staer Internaţional şi firme din sectorul IT.
Tot în sfera comercială, de investiţii, s-au încheiat două tranzacţii de vânzare ale unor clădiri de birouri şi spaţii comerciale, la yield-uri attractive, amplasate pe Calea Victoriei şi în apropiere de Piaţa Charles de Gaulle.
Printre clienţii cu care a colaborat Regatta Imobiliare în anul 2023 se regăsesc o serie de ambasade, pentru care am intermediat închirierea sau cumpărarea sediilor ori a reşedinţelor diplomaţilor, în locaţii speciale.
Pe lângă tranzacţiile din capitală, am intermediat vânzarea unei clădiri de birouri, cu o valoare însemnată, în judeţul Caraş-Severin.
Fondatorul Regatta, Eduard-Mircea Uzunov, estimează că locaţiile de prestigiu şi bijuteriile arhitecturale din oraşele mari vor fi întotdeauna vandabile, iar inflaţia şi dobânzile vor scădea, nu suficient cât să repornească piaţa imobiliară mică şi mijlocie, cu avântul de altădată