Grupul Softbinator raportează un profit net de 1,4 milioane de lei în primele nouă luni din 2024, în creştere cu 160%

R.S.
Piaţa de Capital / 28 noiembrie

Daniel Ilinca, CEO Softbinator

Daniel Ilinca, CEO Softbinator

Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare AI/ML şi marketing de produs), raportează, la nivel consolidat, un profit net de 1,4 milioane de lei în primele nouă luni din 2024, în creştere cu 160% faţă de o pierdere de 2,3 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri din primele nouă luni a ajuns la 21,4 milioane de lei, în scădere cu 15%. Rezultatele financiare consolidate din primele nouă luni din 2024 ale Softbinator Technologies sunt prezentate conform standardelor IFRS, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"În cel de-al treilea trimestru din 2024, am continuat să implementăm măsuri orientate spre optimizarea proceselor interne, cu un accent sporit pe eficientizarea costurilor, creşterea marjelor şi limitarea impactului programului SOP asupra acţionarilor existenţi. În paralel, am intensificat eforturile de extindere pe piaţa din SUA, concentrându-ne pe dezvoltarea operaţiunilor de vânzări. La nivel operaţional, aşa cum am menţionat încă de la începutul acestui an, strategia noastră continuă să se concentreze pe atragerea şi dezvoltarea colaborărilor cu clienţi cu potenţial ridicat de scalare, acordând prioritate acestora în detrimentul celor cu bugete mai reduse. Biroul nostru din Silicon Valley continuă să performeze, în timp ce eforturile de extindere pe Coasta de Est sunt în plină desfăşurare. Portofoliul nostru include deja clienţi din New York, Washington DC, Miami şi Tampa, iar direcţiile actuale de expansiune vizează oraşele Boston şi Chicago. Prin urmare, rezultatele obţinute în cel de-al treilea trimestru al anului reflectă angajamentul nostru ferm faţă de atingerea obiectivelor de profitabilitate, consolidând traiectoria pozitivă pe care ne aflăm", a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies, potrivit comunicatului.

Performanţa companiei a depăşit estimările stabilite prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2024. La finalul primelor nouă luni, indicatorul EBITDA a înregistrat o creştere de 50% faţă de nivelul bugetat - 3 milioane de lei realizat, faţă de 2 milioane de lei bugetat - în timp ce profitul net a fost cu 100% peste cel bugetat - 1,4 milioane de lei realizat, comparativ cu 0,7 milioane de lei bugetat. Pentru T4 2024, conducerea grupului estimează o evoluţie pozitivă, cu o profitabilitate în creştere şi venituri apropiate proiecţiilor bugetate, care indică un total de 29 de milioane de lei.

Rezultatele din primele nouă luni ale anului 2024 la nivel consolidat, în format IFRS, includ performanţele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], Ixperi şi Digital Tailors. În primele nouă luni din acest an, grupul a continuat integrarea companiilor care îl alcătuiesc, restrângând entităţile prin fuziuni, şi optimizând costurile existente.

La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 1 milion de lei, o îmbunătăţire cu 147% comparativ cu pierderea de 2,1 milioane de lei din perioada similară a anului 2023.

În luna august a acestui an, conducerea Softbinator Technologies a efectuat o misiune de identificare a oportunităţilor în America de Sud, participând la întâlniri strategice în Buenos Aires cu reprezentanţi ai unor companii locale şi organizaţii regionale, în linie cu strategia grupului de a extinde comunitatea Softbinator şi de a accesa talente la nivel global. Pe plan european, grupul a intensificat căutările de oportunităţi de M&A în afara graniţelor României.

"Viziunea noastră este să devenim o companie globală, cu un portofoliu diversificat de clienţi şi acces la dezvoltatori din multiple regiuni, selectaţi strategic în funcţie de specificul pieţei şi cerinţele clienţilor noştri. Din acest punct de vedere, ne bazăm pe un model de operare construit în jurul conceptului "business as platform", având ca obiectiv automatizarea proceselor esenţiale ale unei afaceri: de la identificarea talentelor şi verificarea riguroasă a competenţelor acestora, până la recrutare şi gestionarea tehnică şi operaţională a echipelor," a adăugat Daniel Ilinca.

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul CODE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7199
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3386
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9783
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.7229

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb