Grupul TUI cere autorităţilor române revizuirea strategiei de dezvoltare a turismului pe Litoral

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 5 aprilie 2005

Cel mai mare operator de turism din Europa, grupul german TUI, consideră neoportune deciziile luate de autorităţile din România privind sistarea construirii pasarelei din staţiunea Mamaia şi rezilierea contractelor de concesionare a plajelor.

Reprezentantul TUI - România, Ciprian Popescu, a trimis ieri atît autorităţilor locale constănţene, cît şi celor centrale, o atenţionare scrisă prin care cel mai mare grup de turism din Europa îşi exprimă dezaprobarea faţă de sistarea investiţiilor privind construirea pasarelei din Mamaia şi a dezvoltării agrementului cu pasagere pe mare.

Operatorul german are aceeaşi poziţie şi faţă de recentele reglementări conform cărora Direcţia Apele Române - Dobrogea Litoral a reziliat contractele de concesionare a plajelor cu agenţii economici, impunîndu-se ca toate serviciile de pe plajă să fie asigurate de către un singur SRL, societate ce va avea acţionar majoritar DARDL. Operatorul TUI a anunţat autorităţile că poate oferi consiliere în domeniul turismului şi îsi exprimă speranţa că organismele decizionale vor revizui strategia de dezvoltare a industriei turismului, în sensul încurajării iniţiativelor private sau în colaborare cu autorităţile competente.

"M-a luat cu frisoane cînd am început să discut detaliile contractuale cu hotelierii şi am aflat că turiştii nu vor beneficia de serviciile contractate", a declarat Ciprian Popescu, citat de Rompres. În contractele încheiate pînă acum de TUI erau incluse şi servicii care nu se mai regăsesc, în urma schimbării strategiei de turism, cum ar fi componentele de agrement, sport, distracţie etc.

TUI a reintrat pe piaţa românească de turism in 2001, în contextul finalizării privatizării şi a urmărit şi apreciat pozitiv dezvoltarea infrastructurii litoralului românesc, în special în staţiunea Mamaia, unde vin aproximativ 80% din turiştii străini. Grupul german a atenţionat autorităţile române că ponderea numărului de turişti este dată, în principal, nu atît de ritmul de renovare a hotelurilor, cît de cel de dezvoltare a mediului înconjurator spaţiului de cazare, care reprezintă motivaţia de bază în petrecerea vacanţei într-o anumită destinaţie.

Reprezentanţii firmelor deţinătoare de contracte de concesiune de loturi din plaja Mării Negre au anunţat, la 30 martie, că vor cere, în instanţă, anularea notificărilor de reziliere a contractelor, trimise acestora de Direcţia Apele Române-"Dobrogea Litoral", precum şi o eventuală renegociere a contractelor de concesiune.

Anularea celor 198 de contracte de prestări servicii pentru Litoral şi înfiinţarea unei singure societăţi comerciale, în subordinea Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, care să gestioneze întreţinerea plajelor, au fost măsuri anunţate, la 29 martie, de ministrul mediului Sulfina Barbu ca fiind priorităţile strategiei de redresare a turismului estival.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb