Grupul Veka a încheiat procesul de achiziţie a Gealan Holding GmbH

E.D.
Companii #Construcţii / 21 iulie 2014

Grupul Veka a încheiat procesul de achiziţie a Gealan Holding GmbH

Veka AG, producătorul de sisteme de profile din PVC pentru ferestre, uşi şi rulouri a încheiat cu procesul de preluare a competitorului său german Gealan Holding GmbH, potrivit informaţiilor transmise de companie astăzi.

Această achiziţie, ce implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor Gealan din Europa, a primit aprobarea atât din partea Consiliul Concurenţei Federal, cât şi a instituţiilor omoloage la nivel european.

De asemenea, această tranzacţie nu aduce schimbări pentru locaţia de producţie de la Sendenhorst, nici pentru celelalte locaţii noi ale grupului de companii, transmite compania.

Datorită poziţionărilor pe segmente diferite ale celor două companii pe pieţele naţionale în care îşi desfăşoară activităţile, Veka AG va păstra Gealan în forma actuală, iar activitatea operativă se va desfăşura în continuare la fel, doar propietarul schimbându-se. Ambele branduri vor continua să existe şi pe viitor, separat unul de celălalt, şi îşi vor consolida poziţia lor actuală, la fel ca până acum. Prezenţa complementară a Veka şi Gealan pe principalele pieţe europene reprezintă baza ideală pentru dezvoltarea unui nou potenţial de vânzări.

Atât Veka, cât şi Gealan, vor continua să furnizeze produsele obişnuite şi îşi vor sprijini partenerii cu aceleaşi servicii cu care i-a obişnuit. Gealan va deveni astfel o componentă de bază a unei strategii de piaţă bazate pe două mărci, o paletă independentă de sisteme de profile cu un portofoliu propriu de produse.

"Ȋn acest moment ne aflăm în plin proces de planificare a strategiei celor două branduri, acesta implicând o serie de evaluări interne şi externe pentru identificarea tuturor oportunităţilor de dezvoltare. Achiziţia şi provocarea de a răspunde cerinţelor pieţei sub noua formulă reprezintă o importantă direcţie în viitoarea orientare strategică a grupului Veka", a declarat Andreas Hartleif, CEO Veka AG.

Afacere de familie, Grupul Veka are peste 3600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente din întreaga lume. 1300 dintre aceştia lucrează în sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania. Grupul Veka a generat o cifră de afaceri de 793 de milioane de euro în 2013. La nivel internaţional, peste 2200 de companii specializate utilizează sistemele Veka pentru a crea elemente de structură din PVC-U de cea mai bună calitate. Prin această achiziţie a Gealan Holding GmbH de la fondul de investiţii Halder, grupul şi-a mărit personalul cu 1150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb