Guaido îndeamnă Europa să extindă sancţiunile impuse regimului Maduro

L.A.
Internaţional / 7 martie 2019

Juan Guaido şi Ambsadorul german în Venezuela, Daniel Kriener

Juan Guaido şi Ambsadorul german în Venezuela, Daniel Kriener

Opozantul Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al venezuelei, îi îndeamnă pe europeni să-şi intensifice sancţiunile financiare vizând regimul lui Nicolas Maduro, la o zi după expulzarea ambasadorului Germaniei din cauza unui "amestec", relatează AFP.

Ţările europene "ar trebui să consolideze sancţiunile financiare impuse regimului. Comunitatea internaţională trebuie să împiedice banii venezuelenilor să fie folosiţi cu reavoinţă pentru a ucide opozanţi ai regimului şi popoarele autohtone", a declarat Guaido într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel.

El a condamnat puternic decizia adoptată cu o zi înainte de preşedintele Maduro, de a-l expulza pe ambasadorul Germaniei la Caracas, cerându-i acestuia din urmă "să rămână" în Venezuela.

"Venezuela trăieşte sub o dictatură, iar acest mod de a proceda constituie o ameninţare la adresa Germaniei. Maduro ocupă ilegal preşedinţia. El nu este legitim pentru ca să declare un ambasador indezirabil", a declarat el, mulţumind Germaniei pentru ajutorul umanitar pe care l-a oferit.

"Regimul nu ameninţă doar verbal ambasadorul, integritatea sa fizică este de asemenea ameninţată", a apreciat el.

Acuzat de "amestec în afacerile interne" ale ţării, ambasadorul german Daniel Kriener a fost declarat persona non grata şi a fost invitat să părăsească ţara "în 48 de ore", a anunţat ieri vicepreşedinţia venezueleană, conform AFP.

Această expulzare a fost condamnată imediat de Berlin, care o consideră "de neînţeles" şi apreciază că ea "agravează situaţia şi nu contribuie la destindere".

Gestul Guvernului venezuelean are loc în urma unor noi sancţiuni anunţate de Washington, care a revocat vizele a 77 de reprezentanţi ai regimului şi rudelor lor, după ce a anunţat alte zeci de anulări şi a ameninţat "instituţiile financiare străine implicate (în ajutorarea) lui Nicolas Maduro şi reţelei sale corupte", mai scrie AFP.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Amuzant ca , sustinatorii lui Guaido folosesc constant precizarea "autoproclamat " ignorand faptul ca AUTOproclamarea n-are nimic comun cu democratia pe care o clameaza de zor ! Papagali de profesie !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb