Guardian Glass furnizează sticla pentru faţadele vitrate ale primului hotel Courtyard by Marriott din România

Media-Advertising #Construcţii / 13 mai 2020

Guardian Glass furnizează sticla pentru faţadele vitrate ale primului hotel Courtyard by Marriott din România

Guardian Glass Europe a furnizat sticla pentru faţadele vitrate ale primului hotel Courtyard by Marriott din România, inaugurat recent în zona de nord a Bucureştiului. Două tipuri de sticlă diferite au fost furnizate: GuardianClarity, o sticlă fără reflexie pentru mai multă transparenţă şi o strălucire redusă care oferă oaspeţilor vederi clare, fără distorsiuni prin sticlă. Sticla cu control solar GuardianSunGuard HD Diamond 66 a fost de asemenea aleasă pentru durabilitatea sa ridicată, neutralitatea optică a culorilor, intimitatea şi performanţa energetică.

Studioul de arhitectură Cumulus a ales cele două sticle Guardian Glass datorită calităţilor estetice, dar şi performanţei acestora, cu ajutorul cărora a putut realiza anveloparea unor dimensiuni vitrate mari, de până la şase metri.

"Exprimarea clară a relaţiei exterior - interior presupunea o sticlă cu dimensiuni mari, care să acopere înălţimea etajelor. Faţadele vitrate ale parterului şi etajului 1 au constituit o provocare din punct de vedere tehnic: de la transport, montaj până la detaliide prindere. Cu sticla Guardian Glass am acoperit însă fără probleme dimensiuni verticale ample, de 5 metri la parter şi până la 6 metri pentru etajul 1, fără a avea separare pe orizontală", a explicat Ivona Amariţei, arhitect, senior partner Cumulus.

Pornind de la efectul "sticlă aproape invizibilă" al lui Guardian Clarity, până la aspectul identic cu cel al unui diamant al lui Guardian SunGuard HD Diamond 66, echipa de arhitecţi Cumulus a combinat creativ cele două sticle pentru a genera gradul de materialitate şi permeabilitate a faţadei, de la agitat la neted, de la viu la liniştit.

În zona parterului, acolo unde se află recepţia şi restaurantul, priveliştea este complet deschisă către exterior datorită sticlei anti-reflexive Guardian Clarity, având un grad maxim de transparenţă şi claritate, maximizând vizibilitatea şi minimizând reflexia luminii.

Pentru etajul 1, care găzduieşte sălile de conferinţe, arhitecţii au ales sticla cu control solar şi durabilitate ridicată GuardianSunGuard HD Diamond 66 pentru a oferi un cadru privat, precum şi o deschidere pentru privelişti dinspre interior către exterior.

"Am folosit caracteristicile sticlei Guardian Glass pentru a exprima segregarea funcţiunilor după gradul de permeabilitate interior-exterior. Astfel, la parter este utilizată sticla absolut transparentă, fără nicio reflexie - Guardian Clarity ceea ce îl face să devină accesibil, fluent și legat de exterior. Iar la etajul 1, unde sunt sălile de conferinţe, este utilizată sticla cu coeficient de oglindire puternic - SunGuard HD Diamond 66 ce lasă să se vadă din interior către exterior, dar nu invers", a adăugat Ivona Amariţei, arhitect, senior partner Cumulus.

Sticla anti-reflexivă Guardian Clarity produsă de Guardian Glass permite pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină, reduce reflexia şi este caracterizată de proprietăţi optice remarcabile. Creată prin utilizarea celei mai avansate tehnologii, Guardian Clarity este ideală pentru acele proiecte de arhitectură şi contexte specifice unde este dezirabilă o transparenţă deosebită, iar obstacole precum strălucirea şi reflexia excesivă sunt depăşite.

Comparativ cu sticla standard, Guardian Clarity reduce reflexia de la 8% la aproximativ 0,7%, în timp ce creşte transmiterea luminii de la 90% la 98%, creând o experienţă de vizualizare aproape perfectă, fără distorsiuni prin sticlă.

Guardian SunGuard HD Diamond 66 - sticlă cu control solar şi durabilitate ridicată

SunGuard HD Diamond 66 aduce atributele de îndrăzneţ şi strălucire proiectelor de arhitectură ale secolului 21 fără a compromite transmisia luminii naturale, distorsionarea culorilor sau priveliştile exterioare, recomandând acest produs prin upgrade estetic şi performanţă superioară faţă de sticla pirolitică tradiţională.

Claritatea şi performanța energetică sunt atributele care recomandă această sticlă arhitecţilor, proprietarilor, dezvoltatorilor, constructorilor care doresc să creeze o clădire confortabilă, cu o faţadă luminoasă, modernă. Pelicula durabilă, care este bazată pe materiale rezistente, permite utilizarea în soluţie monolitică atunci când este aplicată pe suprafaţa interioară.

(C)

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă cu peliculă şi produse derivate dinsticlă. În cele 25 de fabrici din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanţă pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât şi rezidenţiale) şi aplicaţii arhitecturale de interior, precum şi produse din domeniul transporturilor şi tehnic. Sticla Guardian se găseşte în locuinţe, birouri, maşini şi în unele dintre reperele arhitecturalecele mai semnificative din lume. Centrul de Ştiinţă şi Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanenţă să creeze produse din sticlă şi soluţii noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-şi ajuta clienţii să vadă ce este posibil - see what's possible. Vizitaţi guardianglass.com.

Guardian Industries este o companie globală cu sediul în Auburn Hills, Michigan, cu peste16.000 de angajaţi ce operează în America de Nord şi de Sud, Europa, Africa, Orientul Mijlociu şi Asia.

Companiile Guardian produc sticlă float de înaltă performanţă; produse din sticlă peliculizată pentru aplicaţii arhitecturale, rezidenţiale, de interior, pentru industria transportului şi tehnic; şi componente de înaltă calitate placate cu crom şi din plastic vopsit, pentru industria auto şi a camioanelor. Viziunea Guardian este de a fi un partener preferat de clienţi, furnizori, angajaţi şi comunităţi, pe baza unei relaţii benefice, reciproce. Aceasta duce la atenţia continuă în ceea ce priveşte îmbunătăţirea vieţii oamenilor prin furnizarea de produse şi servicii care valorează mai mult decât celelalte opţiuni disponibile, făcând aceasta în mod responsabil şi consumând cât mai puţine resurse. Guardian este o sucursală deţinută în totalitate de Koch Industries Inc. Vizitaţi guardian.com.

Courtyard Marriott este un brand de 4 stele al grupului Marriott International. Primul hotel marca Courtyard a fost deschis în 1983, în Atlanta, iar în prezent sunt peste 1.000 de hoteluri care operează sub acest brand în 42 de ţări. Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca, situat în cea mai dinamică zonă de business a Bucureştiului, zona de nord, pune la dispoziţia oaspeţilor 259 de camere, dispuse pe 13 etaje, ce îmbină confortul şi funcţionalitatea într-o ambianţă modernă. Hotelul dispune, de asemenea, de 7 săli de conferinţă, ce pot găzdui în total 538 de persoane şi un restaurant cu filozofie nordică SOLT Dining. Restaurantul este deschis atât pentru mic dejun, cât şi pentru prânz şi cină, cu meniuri zilnice de business lunch, specifice din punct de vedere preţ şi timp de servire, zonei de business în care hotelul este localizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb