Guşă: "Traian Băsescu este manipulat de serviciile secrete"

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 8 august 2005

Liderul PIN susţine că episodul "corupţie la Guvern" demonstrează o dată în plus că şefii serviciilor trebuie schimbaţi

Fostul lider PD, actual preşedinte al PIN, Cozmin Guşă, susţine că declaraţia lui Traian Băsescu, cum că deciziile membrilor Guvernului ar putea fi influenţate de anumite grupuri de interese economice, nu este decît un joc de imagine al preşedintelui care vrea să arate "că este singurul cavaler alb" din componenţa actualei puteri.

Potrivit liderului PIN, premierul Călin Popescu Tăriceanu a realizat în sfîrşit că dispune de mijloacele necesare pentru a contracara loviturile venite de la Cotroceni. Săptămîna trecută, după ce Traian Băsescu a lansat avertizările legate de pasibilitatea Guvernului de a săvîrşi fapte de corupţie, premierul a cerut serviciilor speciale, SIE şi SRI, să verifice afirmaţiile preşedintelui. După puţin timp, SRI a infirmat categoric ipoteza preşedintelui, ceea ce l-a pus pe şeful Executivului în avantajul de a declara public că este şeful unui cabinet necoruptibil. Doar că nota informativă de la SRI îl pune în încurcătură pe Traian Băsescu care declarase, prin intermediul purtătorului de cuvînt, Adriana Săftoiu, că există anumite cercuri de interese care bîntuie Cabinetul Tăriceanu.

Cozmin Guşă susţine că nu există în acest moment astfel de grupuri, iar afirmaţia lui Traian Băsescu reprezintă nevoia aces-tuia de a ieşi în evidenţă. Pe de altă parte, liderul PIN explică că şeful Executivului a găsit şi alte metode să-l înfrunte pe preşedinte, una din ele fiind atacul declanşat împotriva vicepremierului Gheorghe Seculici, care, de altfel, s-a plîns la partid că Tăriceanu nu îl bagă în seamă.

În opinia lui Cozmin Guşă, Serviciul Român de Informaţii ajută la jocul de imagine, atît al preşedintelui, cît şi al premierului, fără însă să favorizeze pe vreunul din cei doi. Cu toate acestea, Guşă susţine că atîta timp cît şefii servicilor speciale nu vor fi demişi, Traian Băsescu va rămîne prizonierul acestora.

Deputatul PIN consideră că mai periculosă decît manipularea serviciilor speciale, sau ale influenţelor inexistente a unor grupuri economice, este relaţia pe care PNL o dezvoltă cu PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb