Guterres cere redeschiderea imediată a punctelor de trecere de la Rafah şi Kerem Shalom

R.S.
Internaţional / 7 mai

Guterres cere redeschiderea imediată a punctelor de trecere de la Rafah şi Kerem Shalom

Punctele de trecere de la Rafah şi Kerem Shalom, a căror închidere de către Israel taie livrarea ajutorului umanitar în Gaza, trebuie redeschise "imediat", a declarat astăzi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, transmite AFP.

"Închiderea în acelaşi timp a punctelor de trecere de la Rafah şi Kerem Shalom este deosebit de nefastă pentru situaţia umanitară deja disperată. Ele trebuie să fie redeschise imediat", a declarat Guterres în faţa presei, conform AFP.

Kerem Shalom, principalul punct de intrare a ajutorului umanitar spre Fâşia Gaza, a fost închis duminică de Israel după tiruri de rachete ale armatei, care a preluat marţi controlul şi asupra punctului de la Rafah, la frontiera egipteană, tăind accesul ajutorului umanitar în teritoriul palestinian asediat.

În aceste circumstanţe, "riscăm, spre exemplu, să rămânem fără carburant în această seară", a atenţionat Guterres, scrie sursa citată.

"Chem guvernul israelian să înceteze escaladarea şi să se angajeze în mod constructiv în discuţiile diplomatice în desfăşurare", a adăugat el, făcând apel atât la Israel, cât şi la Hamas să demonstreze "curaj politic" spre a ajunge la un acord de armistiţiu.

"După peste 1.100 de israelieni ucişi în atacurile Hamas din 7 octombrie, după mai mult de 34.000 de palestinieni ucişi în Gaza, nu am văzut destul? Civilii nu au suferit oare suficient de pe urma morţii şi distrugerii?", a întrebat Guterres, precizează AFP.

"Să nu aveţi îndoieli: un asalt generalizat la Rafah ar fi o catastrofă umanitară", a insistat el, reafirmând că "nu există niciun loc sigur în Gaza", şi avertizând asupra "nenumăratelor victime civile suplimentare".

Armata israeliană a desfăşurat tancuri şi le-a cerut zecilor de mii de familii din estul oraşului suprapopulat să părăsească Rafah.

"Chiar şi cei mai buni prieteni ai Israelului sunt clari: un asalt la Rafah ar fi o eroare strategică, un dezastru politic şi un coşmar umanitar', a subliniat secretarul general al ONU, chemându-i pe 'toţi cei care au influenţă asupra Israelului să facă tot ceea ce le stă în puteri pentru a ajuta la evitarea unei tragedii încă şi mai mari", transmite AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb